Merhabalar, uzun zamandır saç ekimi için araştırma yapıyorum, bu süreçte forumun bana büyük katkısı oldu, o nedenle öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Artık son düzlüğe girdim, bir karar verip müsait ilk zamanda ekim yaptıracağım. Zira saçlarım daha fazla bekleyebileceğim bir durumda değil.
Başlangıçta Asmed’e karar verip ekimimi orada yaptırmak istesem de Finasterid kullanımına sıcak bakmadığımdan mevcut durumumla bana ekim yapmayı kabul etmediler. O nedenle daha önce ekimlerini takip ettiğim Hakan Doğanay ve Zekeriya Kul’a dönüş yaptım.
Hakan Doğanay’ın artıları donör bölgesine zarar verdiği bir ekiminin olmaması, ön çizgide çok başarılı olması, sakaldan da alım yapabiliyor olması (donörüm sınırlı), ekimlerinin doğal görünmesi ve kullandığı teknik nedeniyle operasyon sonrasında kafanın yara bere içinde kalmaması.
Dezavantajları ise son dönemde yapılan ekimlerinde olumsuz sonuçların artmış olması (nerdeyse yarısından fazlasında memnuniyetsizlikler var), açılan konularının bir kısmının yarım kalması (olumsuz sonuçlandığına dair işaret olabilir), manuel alımı bırakması ve kendisinin Antalya’da olması (ekim sonrasında süreç takibi açısından, ben İstanbul’da yaşıyorum)
Zekeriya Kul’un avantajları son dönemdeki ekimlerinin Hakan Doğanay’a göre daha istikrarlı olması, kendisinin de sakaldan alım yapabilmesi ve İstanbul’da olması.
Dezavantajları ise genellikle 3000-3500 grefti geçmemesi, geniş alandan ziyade dar alanda çalışmayı sevmesi ve genellikle vertex’i ileri tarihli 2. bir ekime bırakması (benim alanım geniş ve tek seferde ekimim olsun istiyorum)
Düşüncelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Aslında Hakan Doğanay’a daha yakındım ancak son dönemde pek fazla olumlu sonucunun olmaması, beni yeniden düşünmeye sevk etti. Saygılar.