Gönderen Konu: Serkan Aygın 4000 greft Saç ekimi  (Okunma sayısı 20448 defa)

Ahmet41

• Full Member
Serkan Aygın 4000 greft Saç ekimi
« : 11 Kasım 2019, 12:15:45 »
Arkadaşlar merhaba 09.11.2019 cumartesi günü Serkan Aygın Klinik (Koç Üniversitesi Hastahanesi) saç ekimim yapıldı değerli yorumlarınız için fotoğrafları aşağıda paylaşıyorum.

Genel Bilgiler:
1) Yaş :37
2) Saç dökülmesi ne zaman başladı: 27
3) Saç dökülme tipi (agresif ya da yavaş - stabil): Stabil
4) Saç dökülmesi nereden başladı? (vertex, crown, ön bölge vs.): Ön bölge
5) Destek olarak Xpecia, Hair forte sprey ekimden 2,5 ay önce başladı 2 ay kullanıldı.

Ekim Merkezi ile ilgili bilgiler:
1) Serkan Aygın klinik (Doku Tıp Merkezi) / Ekim Koç Üniversitesi Hastahanesi

Ekim Merkezi ile operasyondan bir gün önce görüşme yapılıyor kullanılacak ilaçlar hakkında bilgi veriliyor ve ödeme alınıyor (ödemeyi kartla yapabiliyorsunuz)

Ekim Öncesi:

7:45'de Koç Üni hastanesinde -1 katta saç ekim bölümünde işlemleriniz başlatılıyor, sonrasında size sakinleştirici bir hap veriliyor ve üstünüzü değiştiriyorsunuz (Değerli eşyalarınızı düşünmeyin kilitli dolaplar mevcut anahtarı sizde kalıyor) sadece hasta gömleği giydiriliyor akabinde traşınız oluyor ve operasyonun yapılacağı odaya geçiliyor.
Operasyon öncesi ekip lideri arkadaş geliyor saç çizginizi belirliyor fikirlerinizi alıyor ve operasyon başlıyor.

Ekime ait sayısal veriler:
1) Greft Sayısı :Tekli Graft: 347, ikili Graft, 1442, Üçlü graft 1212, dörtlü 338 ve Sakal 661 adet olmak üzere toplam 4000 adet
2) Operasyon süresi: Toplam 8 saat saat 8:00 - 16:00
3) Açık alan 110 cm2 (toplam açık alan 180cm2)

Ekim Sonrası:
Bandajlı bir şekilde taburcu ediliyorsunuz operasyon sonrası ilgili arkadaş size yemek yediriyor ve sonrasında otelinize gönderiliyorsunuz.

Ekim sonrası 1. gün
Kliniğe giderek bandajlarınızı aldırıyor ve pansuman oluyorsunuz sonrasında size lazer therapy uygulanıyor.

Klinik tarafından verilen ilaçlar/Takviyeler
1) Antibiyotik 12 saatte bir 2 adet
2) Ağrı kesici Ağrı olduğu zaman kullanılmak üzere 5 adet veriliyor.
3) Ödem atıcı 3,3,3,2 şeklinde 4 gün kullanılıyor
4) Pharmazon losyon 2. günden itibaren günde 2-3 kere uygulanıyor. (ekim bölgesini nemli tutmak için)
5) Hair md repair losyon ve şampuanı

Klinik hakkındaki görüşlerim

Klinik profesyonel hizmet veren bir kuruluş temiz ve güler yüzlü personelleri mevcut.
Ekim personeli ilgili net yorumları 6 ay sonra yapabileceğim :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Serkan Aygın 4000 greft Saç ekimi
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2019, 12:28:14 »
Hayırlı olmasını dilerim Açık alana göre mantıklı bir planlama. Umarım iyi bir sonuç alırsınız
Global Moderator

BizdeIrsi

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2019, 13:22:38 »
Abi hayırlı olsun. Ben de orada yaptırdım. Dün kabuk döktüm hatta. Eğer aklına takılan olursa sorabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olurum. Geçmiş olsun.

Ahmet41

• Full Member
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2019, 14:53:07 »
Teşekkürler, herkes için hayırlısı olsun. Aslında sormak istediğim bir şey var; Pharmazon losyonun yanında dehidrasyonu önlemek için su speryi kullanıyor musun? yada kullansak birşey olur mu?
Müzmin Mühendis

BayX

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2019, 16:29:39 »
Ekim’iniz hayırlı olsun istediğiniz gibi bir sonuç elde edersiniz umarım

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2019, 16:35:07 »
ekiminiz hayırlı olsun pharmazon losyonu bende merak ettim  :) hemen bir araştırmaya koyulayım bari.

içeriği şöyleymiş;
Pharmaozon Serum içindekiler
Olive Oil (saf organik zeytinyağı),
Lipex shea butyrospermum parkii (shea butter),
AAKsertifikalı Borage officinalis seed oil (borage oil),
Citrus medicia limonum oil,
Fragnance

bunun içinde çoğunlukla yağ var sanırım nemlendirmek için değil .

Ahmet41

• Full Member
« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2019, 19:31:37 »
Baldsetfree kardeşim verdiğiniz bilgiler doğru içinde çeşitli yağlar mevcut , Bana klinik tarafından verilen talimatta ekim bölgesini nemli tutmak için diye yazan bir ibare mevcut buna dayanarak sormak istedim. Küçük ayrıntılara ihtiyacım olacak fark yaratabilecek bir ekim sonucu için en küçük ayrıntıya kadar girmem gerekiyor. zira tek atımlık bir barutum kaldı donör bölgemde, kalan greftlerlede vertexi kapatmalıyım :)
Müzmin Mühendis

BizdeIrsi

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2019, 19:42:13 »
Teşekkürler, herkes için hayırlısı olsun. Aslında sormak istediğim bir şey var; Pharmazon losyonun yanında dehidrasyonu önlemek için su speryi kullanıyor musun? yada kullansak birşey olur mu?

pharmaozon, bepantol ve sebamed bunun dışında bir şey kullanmadım. zaten klinikte bunları veriyor.

gurbetCİİ

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2019, 20:02:16 »
Hayırlı olsun hoca temiz güzel ekim.

Ahmet41

• Full Member
« Yanıtla #9 : 11 Kasım 2019, 20:26:33 »
Ekim öncesi fotoğrafları paylaşmayı unuttum aşağıda paylaşıyorum.
Müzmin Mühendis

royal

• Full Member
« Yanıtla #10 : 11 Kasım 2019, 22:47:22 »
geçmiş olsun. sonuç tatmin edici olur inşallah. 2. günden sonra sprey şeklinde su sıkabilirsiniz. mikrop kapma ihtimaline karşı temiz olmasına dikkat edin. aynı yerde ekim yaptırdım. 50 gün oldu. ben de ince ayrıntılara dikkat eden biriyim. bazı aşamalar için kendi yöntemlerimi geliştirdim 😀 ilk olarak ekim alanına 1 hafta sürtme şeklinde ve çok dokunma yapmadım. bunun için bir kaç tavsiyeyi tekrar yazayım. be phantol çok yapışıyor. yıkarken çıkmadı zor olmakta. nemlendirici bir losyon. tam çıkmaz biraz kalırsa sorun olmaz büyük ihtimalle ama tavsiyem panthenol alın. bir kutu sprey şeklinde aynı işi görüyor. kabuk sürecini atlatana kadat yeter... ikinci tavsiyem şampuanı köpürtmeye uğraşırken ya avıcunuzda köpük yapıp kafanıza dökün ya da niveanın yüz temizleme köpüğünü alın içini boşaltın su şampuanı koyun kullanın. çok sağlam işinizi görür... gerisi bol su için darbe almayın. kalanın çoğu nasip işi gibi 🙂 şimdiden hayırlı olsun...

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 11 Kasım 2019, 22:50:41 »
Bu ara da benim sana daha önce söylediğim planlamanın aynısını yapmışlar:) ama 145 cm2:) gibi alan
Global Moderator

Ahmet41

• Full Member
« Yanıtla #12 : 11 Kasım 2019, 22:57:37 »
geçmiş olsun. sonuç tatmin edici olur inşallah. 2. günden sonra sprey şeklinde su sıkabilirsiniz. mikrop kapma ihtimaline karşı temiz olmasına dikkat edin. aynı yerde ekim yaptırdım. 50 gün oldu. ben de ince ayrıntılara dikkat eden biriyim. bazı aşamalar için kendi yöntemlerimi geliştirdim 😀 ilk olarak ekim alanına 1 hafta sürtme şeklinde ve çok dokunma yapmadım. bunun için bir kaç tavsiyeyi tekrar yazayım. be phantol çok yapışıyor. yıkarken çıkmadı zor olmakta. nemlendirici bir losyon. tam çıkmaz biraz kalırsa sorun olmaz büyük ihtimalle ama tavsiyem panthenol alın. bir kutu sprey şeklinde aynı işi görüyor. kabuk sürecini atlatana kadat yeter... ikinci tavsiyem şampuanı köpürtmeye uğraşırken ya avıcunuzda köpük yapıp kafanıza dökün ya da niveanın yüz temizleme köpüğünü alın içini boşaltın su şampuanı koyun kullanın. çok sağlam işinizi görür... gerisi bol su için darbe almayın. kalanın çoğu nasip işi gibi 🙂 şimdiden hayırlı olsun...
Royal kardeş tavsiyeler için teşekkürler dikkate alacağım, yarın ilk yıkama için kliniğe gideceğim hayırlısı süreç başladı bundan sonrası sabır ve dikkat :)
Müzmin Mühendis

Ahmet41

• Full Member
« Yanıtla #13 : 11 Kasım 2019, 23:00:46 »
Bu ara da benim sana daha önce söylediğim planlamanın aynısını yapmışlar:) ama 145 cm2:) gibi alan
Hintel hocam sizin yorumlar takdire şayan gerçekten dediğiniz şekilde bir planlama yapıldı alan ama 110 cm2 ön çizgi üsteki fotoğraftan biraz öne çekildi arkadan da aynı şekilde geriye çekildi. Kafam fena şişti alan o yüzden büyük gibi gözüküyor da olabilir :)
Müzmin Mühendis

thinkingme

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 12 Kasım 2019, 00:47:16 »
çok iyi sıklıkta ekilmiş ekilen yerler, bazı ekim yerlerindeki gibi arkaya 3-5 atıp ziyan edilmemiş greftler, birde çok değişik kafa yapınız/dökülmeniz var. Dökülme çok ama kafa yapınız küçük az greftle çok yer kapanıyor.

Facebook Twitter Instagram