Gönderen Konu: Trabzon Çapar 2000 greft saç + 1000 greft sakal  (Okunma sayısı 4846 defa)

Kendime Keldim

• Yeni üye
  • *
Trabzon Çapar 2000 greft saç + 1000 greft sakal
« : 09 Kasım 2019, 19:34:23 »
Herkese merhabalar,
yaklaşık 1 ay önce Trabzon Çapar Saç Ekim Merkezi'nde saç ekimi gerçekleştirdim. Ve 1 aydır da forumu yakından takip ediyordum.  Ekim süreci evrelerini ilk günden itibaren forumda paylaşmak yerine, şimdi hepsini aynı anda paylaşmak istedim.

Donör bölgemin yetersizliği ve ince telli aç yapımdan ötürü sakaldan da greft alımına karar verdik. Ekim günü başıma gelen talihsiz bir olayı da sizinle paylaşmak isterim:
Lokal anestezi ile uzun vadede uyuşamayan kafama sık sık anestezi yapıldı. Öyle ki 5 kişiye yapılan anestezinin bana uygulandığı söyledin fakat saç ekiminin bitimine doğru yine ağrılarım oluyordu. Ve fazla anesteziden mi bilinmez ama ekiminin sonuna doğru tansiyonum düştü ve neredeyse bayılıyordum. Nabzım epey düşmüştü ve oksijen tüpü verilip narkoz koklatıldı. Yani küçük bir panik anı yaşadık. Bunun ekilen saça bir zararı olacağı söz konusu değildir sanırım.

ÖNEMLİ GÖRDÜĞÜM BİR HUSUS: Ekim öncesi fotoğrafımda seyreklikten ötürü saç simülasyonu yaptırmıştım. Ön çizgiyi de haliyle simülasyon çizgisine göre yaptık fakat kabuk dökümünden sonra simülasyonda gözle görülüyor bir kayıp söz konusu. Onu da derinin kendini yenilemesine bağlamak doğru ve mantıklı olur.

Ekimin aşamaları ile ilgili de fotoğraflar koydum.  Yorumlarınız mutlu edecektir.
Herkese iyi forumlar.

barbaross

• Sr. Member
Ynt: Trabzon Çapar 2000 greft saç + 1000 greft sakal
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2019, 20:01:07 »
trabzonda bu işi nasıl yapıyorlar saç ekimi yapanlar bu işi hakkıyla yapıyorlarmı bilmiyorum ama benim geçen sene yaptırdığım ekimdede aynı şey oldu defalarca iğne yapmalarına rağmen kafam uyuşmadı.saç ekim merkezi sana söylenenlerin benzerini banada söyledi.
ikinci bir saç ekimi düşündüğüm için bende bu konuyu detaylı araştırdım.sebebi ekim yapan saç ekimi merkezinin ilk anesteziyi yanlış yapmasından kaynaklanıyormuş.ilk anesteziyi az ve yetersiz yapmalarından dolayı etkisi çabuk geçmiş daha sonra yapılan anesteziler ile yaramazmış çünkü kafada delikler açıldıktan sonra anestezi tutmazmış yani kardeşim senden kaynaklı değil ekim merkezinin acemiliğinden kaynaklanan bir durum yoksa kafa uyuşturmak en kolay şeymiş ve alkoliklerin bile böyle sorunları olmuyormuş.

Kendime Keldim

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2019, 20:09:03 »
trabzonda bu işi nasıl yapıyorlar saç ekimi yapanlar bu işi hakkıyla yapıyorlarmı bilmiyorum ama benim geçen sene yaptırdığım ekimdede aynı şey oldu defalarca iğne yapmalarına rağmen kafam uyuşmadı.saç ekim merkezi sana söylenenlerin benzerini banada söyledi.
ikinci bir saç ekimi düşündüğüm için bende bu konuyu detaylı araştırdım.sebebi ekim yapan saç ekimi merkezinin ilk anesteziyi yanlış yapmasından kaynaklanıyormuş.ilk anesteziyi az ve yetersiz yapmalarından dolayı etkisi çabuk geçmiş daha sonra yapılan anesteziler ile yaramazmış çünkü kafada delikler açıldıktan sonra anestezi tutmazmış yani kardeşim senden kaynaklı değil ekim merkezinin acemiliğinden kaynaklanan bir durum yoksa kafa uyuşturmak en kolay şeymiş ve alkoliklerin bile böyle sorunları olmuyormuş.

Dr. Mustafa Çapar tanınmış bir plastik cerrah ama saç ekimi konusunda başarıları tartışılır. Sosyal medya hesaplarındaki önceki ve sonraki ekim resimleri ektiyeciydi. Ekim fiyatları da cazip olduğu için fırsatı kaçırmak istemedim. Ki birçok profesyonel ekim merkezlerinden de çok kötü sonuçlar çıkabiliyor. Bu i biraz rus ruleti gibi geliyor bana. Bu yüzden çok merdiven altı bir merkez olmadığı taktirde ekim sonuçlarının hemen hemen birbirine benzerliği aşikar.

Anestesi konusuna gelince, bazı kişilerin kılcal damarları ile alakalı bir sorun ya da bir genetik durum söz konusu olabiliyor. Bu durumda uyuşma ile ilgili bir hassasiyet olabiliyormuş. Bunu birkaç yerden de duymuş ve deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. 

royal

• Full Member
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2019, 20:51:36 »
geçmiş olsun. inşallah sonuç iyi olur. kaç tl ödediniz ? bölgede bilinen birisi evet ama estetik işini yapıyor. işi sadece saç ekimi değil. ben de trabzonda yaşıyorum. istanbula gidip orda yaptırdım. ben cesaret edemezdim buralarda yaptırmaya. gerçi bunda etkili olan bir neden 1 sene öncesine kadar istanbulda yaşıyordum... dönör bölge ve ekim öncesi daha net fotoğraflar varsa tecrübeli arkadaşlar daha net yorum yapabilir. sizin ekim sıkılaştırma amaçlı olmuş. hangi yöntem ile ekim yapıldı ? genelde seyrek olan kişilerde dhi yapmayı tercih ediyorlar. çünkü fue yöntemiyle çok fazla kanal açıldığı taktirde mevcut saçları olumsuz etkileme durumu olabiliyor diye biliyorum. tabi bu kesin olur, olacak diye bişey yok... 1. gün ve şok dökülmede süreç ile ilgili bir sorun gözükmüyor. saç çizginiz mevcut olduğu için orda da haliyle problem yok. mevcut saçların kalınlaşması için takviye alıyor musunuz ? finastreid çok etkili olabilir ama olumsuz etkileri de olabiliyormuş. onun haricinde priorin ve xpecia kullanabilirsiniz. karadeniz bölge insanında d vitamini eksik çoğu kişide. güneş görmüyoruz. 😀
ayrıca saç için önemli olabilecek b12 vitamini testlerini yaptırmanızı tavsiye ederim. mevcut saçlar etkilenmez ve ekilenler çıkarsa. hacim de kazanırsa saçlar iyi olmaması için sebep yok. tabi beklentiniz ne derecede bilemiyorum. 

Kendime Keldim

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2019, 21:24:16 »
geçmiş olsun. inşallah sonuç iyi olur. kaç tl ödediniz ? bölgede bilinen birisi evet ama estetik işini yapıyor. işi sadece saç ekimi değil. ben de trabzonda yaşıyorum. istanbula gidip orda yaptırdım. ben cesaret edemezdim buralarda yaptırmaya. gerçi bunda etkili olan bir neden 1 sene öncesine kadar istanbulda yaşıyordum... dönör bölge ve ekim öncesi daha net fotoğraflar varsa tecrübeli arkadaşlar daha net yorum yapabilir. sizin ekim sıkılaştırma amaçlı olmuş. hangi yöntem ile ekim yapıldı ? genelde seyrek olan kişilerde dhi yapmayı tercih ediyorlar. çünkü fue yöntemiyle çok fazla kanal açıldığı taktirde mevcut saçları olumsuz etkileme durumu olabiliyor diye biliyorum. tabi bu kesin olur, olacak diye bişey yok... 1. gün ve şok dökülmede süreç ile ilgili bir sorun gözükmüyor. saç çizginiz mevcut olduğu için orda da haliyle problem yok. mevcut saçların kalınlaşması için takviye alıyor musunuz ? finastreid çok etkili olabilir ama olumsuz etkileri de olabiliyormuş. onun haricinde priorin ve xpecia kullanabilirsiniz. karadeniz bölge insanında d vitamini eksik çoğu kişide. güneş görmüyoruz. 😀
ayrıca saç için önemli olabilecek b12 vitamini testlerini yaptırmanızı tavsiye ederim. mevcut saçlar etkilenmez ve ekilenler çıkarsa. hacim de kazanırsa saçlar iyi olmaması için sebep yok. tabi beklentiniz ne derecede bilemiyorum. 

3.000 tl ödedim. Evet sıklaştırma diyebiliriz. FUE ile ekildi. Fakat mevcut saçların birbirine komşuluğu uzak olduğu için FUE'nin zarar vermeyeceği öngörüldü. Vitamin olarak sadece 20 liralık bir biotin alıyorum. Forumda birkaç marka ismi yazılmış ama onlardan biri değil bu. Ve ciddi anlamda vücudumdaki kılların hacmini artırdı ve tırnaklarım çok kısa sürede uzuyor. Sanırım saça da bir o kadar faydası olacaktır. Ek olarak bir de Xpecia düşünüyorum. Bunun için şok dökülmenin tamamlanmasını bekliyorum. Şok dökülmeye tek katkısı süreyi uzatıyor olduğuna inanıyorum. Bu da aslında çıkış odaklı beklemeyi uzatmış oluyor. Onun için bir hafta kadar daha bekleyeceğim.

Roninn3

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 10 Kasım 2019, 00:14:04 »

çok mantıklı kafada o kadar delik varken anestezi basınç olmayacağı için o deliklerden sızar gider kanla birlikte  ,zaten kanama olan yere yapılan anestezi tutmaz bunu ben bile biliyorum sıradan bir vatandaş olarak.

Kel123

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 10 Kasım 2019, 03:43:14 »
bir eczacı olarak şunun altını çiziyim. 20 liraya aldığın biotin biotin değildir kardeşim. içinde kedi pisliği filan olabilir

Kendime Keldim

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 10 Kasım 2019, 10:02:18 »
çok mantıklı kafada o kadar delik varken anestezi basınç olmayacağı için o deliklerden sızar gider kanla birlikte  ,zaten kanama olan yere yapılan anestezi tutmaz bunu ben bile biliyorum sıradan bir vatandaş olarak.

Tabi o da olabilecek bir ihtimal fakat 3-4 yıldır aynı ekibin bu işlemi yapıyor olması ve ilk defa böyle biriyle karşılaşıyor olmalarını ben ''acemilik' olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca delikler açılmadan önce donörden kök alımı sırasında da bunu yaşadığım için deliklerden anestezinin kaçması gibi bi ihtimal söz konusu da değildi.

Kendime Keldim

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 10 Kasım 2019, 10:04:28 »
bir eczacı olarak şunun altını çiziyim. 20 liraya aldığın biotin biotin değildir kardeşim. içinde kedi pisliği filan olabilir

Haklı olabilirsin kardeşim. Belki de öyledir fakat genel olarak ''Pahalı biotin iyi biotindir diye bir şey yok'' diyor birçok doktor. Kalbim ucuz olanı seçti :)

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 10 Kasım 2019, 11:05:44 »
Haklı olabilirsin kardeşim. Belki de öyledir fakat genel olarak ''Pahalı biotin iyi biotindir diye bir şey yok'' diyor birçok doktor. Kalbim ucuz olanı seçti :)
20 Liraya aldığın Biotin'in resmini atar mısın? Merak ettim.

Kendime Keldim

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 10 Kasım 2019, 11:13:18 »
20 Liraya aldığın Biotin'in resmini atar mısın? Merak ettim.

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 10 Kasım 2019, 11:19:37 »
Tablet sayısı az. Fiyatı o yüzden ucuz olabilir ama emin değilim tabii ki. Bizim kullandıklarımızda 50 tablet var.

Kendime Keldim

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 10 Kasım 2019, 11:26:38 »
Tablet sayısı az. Fiyatı o yüzden ucuz olabilir ama emin değilim tabii ki. Bizim kullandıklarımızda 50 tablet var.

Belki de 5mg olduğu için 2 günde bir alıyorum. Bu da süreyi 2 aya çıkarmış oluyor. Aylık maliyeti 10 tl. Ve vücudumdaki kılların hacmini artırdı. Tırnaklarımı da daha çabuk uzamaya başladı. Bu durum işe yaradığı anlamına gelmez mi ?

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 10 Kasım 2019, 11:28:40 »
Belki de 5mg olduğu için 2 günde bir alıyorum. Bu da süreyi 2 aya çıkarmış oluyor. Aylık maliyeti 10 tl. Ve vücudumdaki kılların hacmini artırdı. Tırnaklarımı da daha çabuk uzamaya başladı. Bu durum işe yaradığı anlamına gelmez mi ?
Valla bence bir sorun olacağını düşünmüyorum bunu kullanmanın ama doktor veya ekimci değilim ben sonuçta.

Kendime Keldim

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 18 Kasım 2019, 15:33:33 »
Arkadaşlar toplu iğne ve baston tipi ağırlıklı dökülme yaşıyorum. Bu normal mi ?

Facebook Twitter Instagram