Herkese merhabalar,
yaklaşık 1 ay önce
Trabzon Çapar Saç Ekim Merkezi'nde saç ekimi gerçekleştirdim. Ve 1 aydır da forumu yakından takip ediyordum. Ekim süreci evrelerini ilk günden itibaren forumda paylaşmak yerine, şimdi hepsini aynı anda paylaşmak istedim.
Donör bölgemin yetersizliği ve ince telli aç yapımdan ötürü sakaldan da greft alımına karar verdik. Ekim günü başıma gelen talihsiz bir olayı da sizinle paylaşmak isterim:
Lokal anestezi ile uzun vadede uyuşamayan kafama sık sık anestezi yapıldı. Öyle ki 5 kişiye yapılan anestezinin bana uygulandığı söyledin fakat saç ekiminin bitimine doğru yine ağrılarım oluyordu. Ve fazla anesteziden mi bilinmez ama ekiminin sonuna doğru tansiyonum düştü ve neredeyse bayılıyordum. Nabzım epey düşmüştü ve oksijen tüpü verilip narkoz koklatıldı. Yani küçük bir panik anı yaşadık. Bunun ekilen saça bir zararı olacağı söz konusu değildir sanırım.
ÖNEMLİ GÖRDÜĞÜM BİR HUSUS: Ekim öncesi fotoğrafımda seyreklikten ötürü saç simülasyonu yaptırmıştım. Ön çizgiyi de haliyle simülasyon çizgisine göre yaptık fakat kabuk dökümünden sonra simülasyonda gözle görülüyor bir kayıp söz konusu. Onu da derinin kendini yenilemesine bağlamak doğru ve mantıklı olur.
Ekimin aşamaları ile ilgili de fotoğraflar koydum. Yorumlarınız mutlu edecektir.
Herkese iyi forumlar.