Gönderen Konu: 63. Gün Durumum düşündürücü  (Okunma sayısı 10934 defa)

Karakutu

• Hero Member
Ynt: 63. Gün Durumum düşündürücü
« Yanıtla #60 : 19 Ocak 2020, 01:59:23 »
Yanlış yerdende tutsa bu kadar köke zarar vermesi muhtemel değil.
Kökleri karıştırsa farklı tepki vermez .. aynen şuanki gibi olur.
Sağlıkçı falan değilim ama eminmisiniz bir başkasının saçı bir başkasının kafasında allerji gibi yan etki göstermezmiydi. Eğer dediğiniz gibiyse durum, sizin tahmininiz doğru ozaman kökler karışmış. Çok yazık insan sağlığı bu kadar önemsiz demekki. Kök alınan kişilerdeki olası bir sepici hastalıkta diğerine geçer. Bunun bir şekilde aslında sağlık bakanlığına iletilmesi ve araştırılması gerekir. Arkasında durulması gereken bir durum.

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #61 : 19 Ocak 2020, 02:05:20 »
Ekim merkezlerinde genelde kameralar vardır
Bu durum onlara bildirilirse Ekim tarihine bakarlar
Olay netleşir

Benim üzüldüğüm nokta hastanın üzülmesi :(

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #62 : 19 Ocak 2020, 02:07:52 »
Sağlıkçı falan değilim ama eminmisiniz bir başkasının saçı bir başkasının kafasında allerji gibi yan etki göstermezmiydi. Eğer dediğiniz gibiyse durum, sizin tahmininiz doğru ozaman kökler karışmış. Çok yazık insan sağlığı bu kadar önemsiz demekki. Kök alınan kişilerdeki olası bir sepici hastalıkta diğerine geçer. Bunun bir şekilde aslında sağlık bakanlığına iletilmesi ve araştırılması gerekir. Arkasında durulması gereken bir durum.

Daha önce iki farklı kişinin kökleri deneme amaçlı birbirine ekilip sonuc için gözlem yapıldı. Tutma 0 a yakın idi. Hatta tek yumurta ikizleri içinde bu deneme yapıldı oran %30 larda kaldı.. ama alerjik bir durum sözkonusu değildi.

Karakutu

• Hero Member
« Yanıtla #63 : 19 Ocak 2020, 02:40:42 »
Daha önce iki farklı kişinin kökleri deneme amaçlı birbirine ekilip sonuc için gözlem yapıldı. Tutma 0 a yakın idi. Hatta tek yumurta ikizleri içinde bu deneme yapıldı oran %30 larda kaldı.. ama alerjik bir durum sözkonusu değildi.
Ozaman bu arkadaş ve ekim yapılan arkadaşlar detaylı bir sağlık kontrolünden geçmeleri gerekir diye düşünüyorum, saç köküde olsa bu yollada tehlikeli bir hastalık birbaşkasından çok rahat diğerine geçer. Benmi çok ince düşünüyorum.
Arkadaş zaman kaybetmeden savcılığa başvursun biran önce böylesi yerler ifşa edilsin.

Kel123

• Hero Member
« Yanıtla #64 : 19 Ocak 2020, 03:01:17 »
Geçmiş olsun hocam kökler karışmış belliki. Yoksa bu derece düşük bir çıkış oranı olmazdı

KaiserSS

• Hero Member
« Yanıtla #65 : 19 Ocak 2020, 08:45:35 »
Ekim günü şöyle gerçekleşti arkadaşlar. Ücreti ödedikten sonra Konyada farklı bir iş merkezinde olan daire benzeri ekimin yapıldığı yere götürüldük. Önce bilgilendirme kağıt imzalama vs. gibi işlemlerden sonra 11.00 da ekime başlandı. Ekim yapılan oda normal penceresi olan içinde vantilatör çalışan üç tane sedyenin olduğu herhangi biyerdi. Bizede o gün aynı anda üç kişiye ekim yapıldı.Neyse enseden donörleri toplayan kişi tecrübeliydi lokal anestezi sonrası almaya başladı alıp enseye bırakıyor sonra birşeyin  üstüne topladı. Saat 11 den 15 e kadar hepsi kök aldı bu sırada diğerleri kökleri alıp hizaya geçiriyordu ama normal açık olan pencerenin önünde bu işlemi yapıyorlardı. 15.00 de yemek molası sonrasında en tecrübeli olan farklı kişi ön çizgiyi isteğim doğrultusunda biraz açık belirleyip iğne gibi bişeyle sayarak kanalları açtı ve en başta donörleri alan diğer eleman açılan kanallara spançların üşütmese hizaya geçmiş saçları yerleştirdi. Donörleri gösterip hatta isterseniz en boy yapıp hesaplayın 3056 tane aldık dediler. Birazını alnıma koyup pens set ile tek tek içine yerleştirdi sürekli sprey ile sf falan sıkıyordu 18.30 gibi ekimi bitirdiler.
Gözüme batan şeyler kökleri hizaya geçiren kişi biraz acemi gibiydi belki canlı yerlerinden tutmuş olabilir. Belki karıştırmışlardır diyeceğim ama vücut daha farklı tepki verirdi tahminim. 
Birde ortamın steril olmaması.
Bu sonbaharda orada ekim yaptıran başka birileri olsa kıyas yapabiliriz aslında.
Ama 1 bin greft 3 lü 1 bin greft 2 li 1 bin greft tekli denilmişti ortalama 6 bin saç telimi kaybetmeme üzülüyorum açıkcası
Oda sıcaklığı ve sterilizasyon çok öenmli, klima açılıp üşüyecek kadar soğukluk şart greftlerin ölmemesi için, cam açmak nedir, resmen açık bir yara var kafada mikrop alması en hızlı durum.Şimdi bu yavşaklardamı sorun bizdemi iyi düşünmek gerek.Oraya gidende mekan kadar sorumlu.İş işten geçmiş artık, başka bir bilinen sağlık kuruluşunda 12 ay sonra yapabilirsiniz.
One life,live it...

Takviye
- 7 Ay Solgar Biotin 5000 mcg
- 6 Ay Solgar Saw Palmetto

İlave
11.Ay Prozinc Plus Losyon

Şampuan
- Sürekli Prozinc Plus

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=8721.0

Veli344

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #66 : 19 Ocak 2020, 11:39:11 »
Hepinize teker teker teşekkür ederim. Saç sorunu yaşayan insanlar birbirinin halinden çok daha iyi anlıyorlar. Donörler karışma ihtimaline örnek olacak bir bilgi bulamadım DNA testi vs çalıştığımız coğrafyada imkansız görünüyor. Ekim merkezini inceledim ekim günü herhangi kamera vs bulunmuyordu. Ama saç ekimi sonrası herkesin mutlaka eliza testini yaptırmalı hepatit b hepatit c hıv + materyal steril olmayabilir veya karışma durumu olabilir. Ben ilk fırsatta yaptıracağım ömür boyu taşıyacağımız bulaşıcı bir hastalık bizim için önemli çünkü. Sizce geç sonuç verecek olan bir ekim olabilir mi insan yinede iyi ihtimali düşünmek istiyor. Sonuçta kellikte her zaman umut fakirin ekmeğidir. Ekim merkezi gelin erken ekim yapalım 12 ay beklemeyin revizyon yapıldığında önceki ekilenlerde gelecektir dediler bana komik geldi açıkcası. Örnek görsel paylaşıyorum saçların kısa olduğu 20. Güne ait fotoğraf sonraki şok dökülme dönemi ortalama 30. günler diğeri ise bugüne ait arkadaşlar.
Saç Ekimi Sonrası Tedavim
Biotin 5 mg
Çinko 25 mg
Corasprin 81 mg haftada 3 defa
Minoxil sabah akşam
Avodart haftada bir
Sebamed Saç Dökğlmesine K Şampuan

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #67 : 19 Ocak 2020, 15:01:28 »
Hepinize teker teker teşekkür ederim. Saç sorunu yaşayan insanlar birbirinin halinden çok daha iyi anlıyorlar. Donörler karışma ihtimaline örnek olacak bir bilgi bulamadım DNA testi vs çalıştığımız coğrafyada imkansız görünüyor. Ekim merkezini inceledim ekim günü herhangi kamera vs bulunmuyordu. Ama saç ekimi sonrası herkesin mutlaka eliza testini yaptırmalı hepatit b hepatit c hıv + materyal steril olmayabilir veya karışma durumu olabilir. Ben ilk fırsatta yaptıracağım ömür boyu taşıyacağımız bulaşıcı bir hastalık bizim için önemli çünkü. Sizce geç sonuç verecek olan bir ekim olabilir mi insan yinede iyi ihtimali düşünmek istiyor. Sonuçta kellikte her zaman umut fakirin ekmeğidir. Ekim merkezi gelin erken ekim yapalım 12 ay beklemeyin revizyon yapıldığında önceki ekilenlerde gelecektir dediler bana komik geldi açıkcası. Örnek görsel paylaşıyorum saçların kısa olduğu 20. Güne ait fotoğraf sonraki şok dökülme dönemi ortalama 30. günler diğeri ise bugüne ait arkadaşlar.

12 ayı beklemeyin konusunda haklılar eywalla ama revizyondan sonra eskileride çıkar:) çok komik olmuş...

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #68 : 19 Ocak 2020, 15:39:50 »
Greftlerin karışması ilk defa olan bi durum herhalde, öyle bisey olduysa tam bir skandal. O kadar emek stres bosa gitmesi üzücü ama bundan sonra en azindan moralini yüksek tut dostum üzüntü stres insanin sağlığına olumsuz etki eder takma kafaya, geçmiş olsun.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #69 : 19 Ocak 2020, 16:52:19 »
Aynı odada yapıldı ekimleriniz anladığım kadarı ile. Peki soğutucu dolap İçin aynı kabin mi kullanıldı? Greftler aynı masada mı idi? Karıştırmak zor bir iş... ama Hakan başünalın bu kadar başarısız iki ekiminin aynı gün aynı odada yapılıyor olması da düşündürüyor insanı..

Veli344

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #70 : 19 Ocak 2020, 21:12:56 »
Aynı odada yapıldı ekimleriniz anladığım kadarı ile. Peki soğutucu dolap İçin aynı kabin mi kullanıldı? Greftler aynı masada mı idi? Karıştırmak zor bir iş... ama Hakan başünalın bu kadar başarısız iki ekiminin aynı gün aynı odada yapılıyor olması da düşündürüyor insanı..
Evet aynı odada yapıldı. Pencerenin önünde sabit masa gibi bir sistem vardı orada diziliyordu kökler. 20-25 günlere baktığımda ekilen saçlar benim saçıma benziyor :D karışması zor bir ihtimal şahsen. Ama o gün yapılan ekimlerin başarısız olma sebebi muama beni tek tedirgin eden kişi kökleri hizaya geçiren arkadaştı diğerleri robot gibi olmuşlar tık tık işlemlerini yapıyorlardı. 
Biotin 5 mg
Çinko 25 mg
Minoxil sabah akşam
Avodart haftada bir

91

• Full Member
  • 19.06.2019 / 2641 GREFT
« Yanıtla #71 : 20 Ocak 2020, 12:26:02 »
Merhaba arkadaşlar 3000 greft saç ekimi yapıldı. 63 gün oldu şok dökülme çok canımı sıkıyor. Sizce olumsuz bir durum var mı bu günlerde insanların ön hattı belli oluyor aöa bende sadece kızarıklık var

fırtına öncesi sessizlik merak etme hocam

Burkinho

• Hero Member
« Yanıtla #72 : 20 Ocak 2020, 13:44:00 »

fırtına öncesi sessizlik merak etme hocam

91, konunun devamını da okusana. Fırtına sonrası sessizlikmiş meğerse :S

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #73 : 20 Ocak 2020, 13:48:38 »
ekim planlaması ve sıklığı çok ıyı görünüyor ve şuana kadar hareket olmaması ve hıc bır greftin çıkmaması çok düşündürücü  ekim güzel çünkü bu ekimde bır hata yapılmış olabilir evet greft karışma ihtimaline gelince böyle bir durum olma ihtimali nasıl aklına geldi ?  şüphen nedir?

Sizinle o gün operasyona giren kişinin iletişim numarasına ulaşırsanız onun durumuna bir bakın derim onunda sürecini takip edebilirsek iyi olur.

Bu arada  greft karışırsa ne olur diye araştırdım Şok dökülmede hepsi dökülür geri çıkmaz mış  tabi hastalık var sa o da bulaşır.

Prp karışırsa ağır sorun olabilir greftleri karıştıran onu da bir gün karıştırır herhalde öyle bir durum varsa.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2020, 14:36:25 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Veli344

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #74 : 20 Ocak 2020, 16:45:52 »
Sağolun Hintel hocam greftlerin karışma ihtimali sadece bir düşünceydi aynı odada üç ekim yapıldığı için açıkcası hergün aynı işlemleri yapan insanlar bu hatayı yapmazlar diye düşünüyorum. Fotoğraflarsa tam görünmesede toplamda 100-150 saç teli civarında çıkışım var. Detaylı tahlillerde saç kaybı yaşamama engel olacak bir vitamin mineral tiroid vs eksikliğim veya rahatsızlığım yoktur. Önceki sayfalarda yanımda ekim yapılan arkadaşın fotoğrafı mevcut onda hiç çıkış olmadı iletişim halindeyiz benden daha umutsuz. Sanırım bendeki çıkışlar desteklediğim ilaçlardan dolayı biraz saç teli var.
Biotin 5 mg
Çinko 25 mg
Minoxil sabah akşam
Avodart haftada bir

Facebook Twitter Instagram