Arkadaşlar selamlar
Yabancı forumlarda gezerken ev yapımı gayet makul uygun fiyatlı bir losyonla karşılaştım. Daha sonra başka bir Türk forumunda da bunu kullananların olduğunu ve özellikle dökülmenin durması noktasında epey epey işe yaradığını söylediklerini okudum. Hatta yabancı bir forumda dermaroller ve bu losyonla efsane saç çıkışı sağlamış olan birinin fotoğraflarına denk geldim.
Losyonun adı zix
1) zix tarifi
*45 ml distile su (eczaneden isterseniz getirtiyorlar
*15 ml etil alkol (%60-70 civarý)
*100-110 mg çinko sülfat içeren bir takviye (zinxx veya zinco uygundur)
*75 mg piridoksin-5-fosfat takviyesi (p5p olarak da geçer ve b6 vitamininin aktif formudur, ben sadece medicago bulabildim. diðer markalardan temin edebilirseniz onlar da olur)
ilk olarak 45 ml distile suyun içine 1 kapsül zinxx veya zinco atıyoruz (zinco 137 mg çinko sülfata denk geliyor).
sonra 75 mg p5p b6 vitamini atıyoruz (türkiye'de bu kadar yüksek dozlu takviye olmadığı için ben 60 ml losyona 30 mg atabiliyorum, bu da 3 medicago kapsüle denk geliyor, 75 mg p5p için 7.5 kapsül medicago gerekiyor ki bunun çözünmesi çok zor).
iyice çalkaladıktan sonra 15 ml etil alkol döküp çalkalıyoruz ve zix losyonumuz hazör buzdolabında tutmanız önerilir.
Bunu duyan bilen deneyen oldu mu?