Pycnogenol, özel bir çam türü olan Pinus pinaster Aiton kabuğundan elde edilen bir ekstredir. Bu tür çam kabuğunun özünden formülleştirilen Pycnogenol ile ilgili yapılan araştırma ve deneylerin sonuçları oldukça faydalı olduğunu göstermiştir. Pycnogenol içerdiği güçlü bileşenler sayesinde oluşan antioksidan etkinliği ile C ve E vitaminlerinden çok daha etkili olduğunu, serbest radikallere karşı güçlü bir savunma gerçekleştirdiğini göstermiştir. Pycnogenol, yaşam kalitesini ciddi anlamda olumlu etkileyen doğal bir özdür. Günümüzde, Pycnogenol etken maddesini içeren takviye edici gıdalar mevcuttur.
Çam kabuğunun faydaları şöyledir;
Çam kabuğu güçlü bileşenlerden oluştuğundan önemli bir antioksidan kaynağı olarak görülüyor. Bağışıklık sistemini güçlendirme ve hücrelerin korunması amacıyla etkilidir.
Düzenli alınan takviye ile damar hastalıklarına yakalanma riski azaltılabilir, damar yapısını güçlendirir ve venöz yetmezliklere karşı mücadele eder.
Kılcal damarlarda düzenli kan akışkanlığı sağlayarak her hücreye kanın ve dolayısıyla hücrenin sağlıklı yaşamı için gerekli olan kanın taşıdığı oksijen, yağ asitleri, proteinler, vitaminler ve mineraller, inorganik tuzlar, su gibi değerli besin öğelerinin hücrelere ulaştırılmasına yardımcı olur.
Damar içindeki pıhtılaşmayı önler ve kan akışını ideal seviyede tutar.
Kollajen üretimine katkıda bulunur, cilt esnekliğinin artırılmasını, genç görünüm kazanılmasını destekler.
Kandaki şeker seviyesini ideal seviyede tutar, şeker hastalığı semptomlarına iyi gelir.
Antienflamatuar etkinliğe sahiptir. İnflamasyonların (iltihapların) azaltılmasına yardımcı olur, enflamasyonlu hastalıkların önlenmesi amacıyla faydalıdır.
Cildi güneş ışınlarından ve dış etkenlerden korur.
Performansı yükseltir, enerji ve zindelik sağlar.