Gönderen Konu: Saç Dökülmem Genetik mi?  (Okunma sayısı 5838 defa)

Mutsuz Hasta

• Hero Member
Saç Dökülmem Genetik mi?
« : 26 Ekim 2019, 15:08:05 »
Herkese merhaba.

Saç dökülmesi ile ilgili konu açmıştım, genetik mi değil mi diye. Bunlar fotoğraflar:

https://ibb.co/TYptS5q
https://ibb.co/b29Pj6p
https://ibb.co/TYBT3xT
https://ibb.co/WppR7Pv
https://ibb.co/B4m79Ks
https://ibb.co/sHmKc6d
https://ibb.co/3CRwMXT
https://ibb.co/3C7W4D8

3 hafta kadar önce özel bir doktora gittim (Maya Tıp Merkezi). Doktor Mehmet bey, benden birtakım kan tahlilleri istedi, ona göre bir değerlendirme yapacağını söyledi. Sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum:

Sedimentasyon: 2 (referans değeri: 0-15)
Tam Kan (Hemogram): 7.75 (referans değeri: 4-10)
Trigliserid: 75
Demir bağlama kapasitesi: 177 (referans değeri: 120-370)
Demir (Serum): 145 (referans değeri: 65-175)
Kolesterol: 144
Alanin aminotransferaz (ALT): 14
Aspartat transaminaz (AST): 17
Glukoz(AKS): 79 (referans değeri: 70-105)
Vitamin B12: 183 (referans değeri: 187-883)
TSH: 0.7945 (referans değeri: 0.34-4.94)
Ferritin: 72.30 (referans değeri: 22-275)
Serbest T4: 1 (referans değeri: 0.47-1.48)

Kan değerlerinde bir sorun var mı bilmiyorum ama 2018 yılında gittiğim doktor pek bakmadan şöyle bir şey yazmış:

https://ibb.co/xHMzhF7

Seboreik dermatit diye... Saçlarımda yoğun bir şekilde dökülme var, aşırı kepeklenme ve yağlanma da var, bazen küçük kabuklanmalar görüyorum. Bu dökülmenin sebebi “Seboreik dermatit” mi? Yani genetik değil mi? Çözümü var mı?

Bir de benim tek yumurta ikizi kardeşim var, aynı renkte ve kalınlıkta saçlarımız var, onda dökülme yok. Tek yumurta ikizlerinde birinde dökülme yoksa ötekinde de olmuyormuş. Bilgili arkadaşlardan yorumlarını rica ediyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Dökülmem Genetik mi?
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2019, 15:48:27 »
insan derisinin yagli olmasindan kaynaklanan bir cilt hastaligi. nemli havalarda nuks eder. kepeklenme yapar, ozellikle kulak arkasinda ve ka$larda kabuklanmalar ve burun uzerindeki kizarikliklar bu hastaligin belirgin ozelliklerinden biridir.

kepeklenme ve seboreik dermatit'te: 1. saçlar su ile ıslatılır ve ketoral medikal şampuan sürülerek köpürtülür. 2. saçlar köpüklü olarak 3-5 dakika bekletilir. 3. saçlar baş derisi su ile iyice durulanır. başlangıçta 2-4 hafta süreyle haftada 2'şer kez uygulanır. profilaksi, 1-2 haftada bir 1 kez'lik uygulama ile sağlanır. pitiriyazis versikolor'da: 1. hasta bölgeler su ile ıslatılıp, ketoral medikal şampuan sürülerek köpürtülür. 2. hasta bölgeler köpüklü olarak 3-5 dakika bekletilir. 3. su ile iyice durulanarak havlu ile güzelce kurulanır. başlangıçta 5 gün süreyle günde 1'er kez uygulanır. özellikle yaz periyotlarından önce olmak üzere nüksleri önlemek için 3 gün süreyle günde 1'er kez uygulanır. haricen kullanilir.

genetik dökülmeye gelince bunuda ancak finasterid ile durdurup saçları formuna kavuşturabılırsın tabı yan etkileri olabılıyor doktara danış bunu  ama genetikse tek yumurta ikizi vs dediğin için bu arada yaşını bılmıyorum 20 23 yaşlarındaysan kullanma
Global Moderator

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2019, 16:57:29 »
insan derisinin yagli olmasindan kaynaklanan bir cilt hastaligi. nemli havalarda nuks eder. kepeklenme yapar, ozellikle kulak arkasinda ve ka$larda kabuklanmalar ve burun uzerindeki kizarikliklar bu hastaligin belirgin ozelliklerinden biridir.

kepeklenme ve seboreik dermatit'te: 1. saçlar su ile ıslatılır ve ketoral medikal şampuan sürülerek köpürtülür. 2. saçlar köpüklü olarak 3-5 dakika bekletilir. 3. saçlar baş derisi su ile iyice durulanır. başlangıçta 2-4 hafta süreyle haftada 2'şer kez uygulanır. profilaksi, 1-2 haftada bir 1 kez'lik uygulama ile sağlanır. pitiriyazis versikolor'da: 1. hasta bölgeler su ile ıslatılıp, ketoral medikal şampuan sürülerek köpürtülür. 2. hasta bölgeler köpüklü olarak 3-5 dakika bekletilir. 3. su ile iyice durulanarak havlu ile güzelce kurulanır. başlangıçta 5 gün süreyle günde 1'er kez uygulanır. özellikle yaz periyotlarından önce olmak üzere nüksleri önlemek için 3 gün süreyle günde 1'er kez uygulanır. haricen kullanilir.

genetik dökülmeye gelince bunuda ancak finasterid ile durdurup saçları formuna kavuşturabılırsın tabı yan etkileri olabılıyor doktara danış bunu  ama genetikse tek yumurta ikizi vs dediğin için bu arada yaşını bılmıyorum 20 23 yaşlarındaysan kullanma

Teşekkür ederim yorumun için hocam. 25.5 yaşındayım. İkizimde yok böyle bir şey. Bu dökülmenin sebebi ne şimdi, onu anlamadım. Genetik mi, yoksa seboreik dermatit mi? Arkadan bile dökülüyor.

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2019, 18:16:14 »
Tek yumurta ikizinizde bir saç sorunu olmayıp sizde olması ilginç olmuş.Genetik ya da değil demekte zor.
Tanıdığım bütün tek yumurta ikiz arkadaşlarım aynı saç formundalar,istisnasız.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2019, 19:36:25 »
Tek yumurta ikizinizde bir saç sorunu olmayıp sizde olması ilginç olmuş.Genetik ya da değil demekte zor.
Tanıdığım bütün tek yumurta ikiz arkadaşlarım aynı saç formundalar,istisnasız.

Kesinlikle öyle hocam. Normalde benim de öyleydi zaten ama artık değil. Sebebini öğrenmek istiyorum ama çözemedim.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2019, 15:02:44 »
Kasım’ın ortalarında veya sonlarında dermatolojiye randevu alacağım, kesin bir teşhis konulmalı.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2019, 21:50:48 »
Dökülme genetik evet.
Önde ya da şakaklarda saçlar inceliyorsa %100 erkek tipi kelliktir.
Ama çok çok çok nadiren (maksimum %1) kelliğin nedeni kan değerleri olabilir.Vitaminsizlik kansızlık gibi şeylerden umudu kesip medikal tedavilere en azından bir şans verilmesi lazım
İkiz mevzusuna gelince fark etmez her şey sonuçta kafadaki reseptörlerin dhtye duyarlılığı ile ilgili

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2019, 00:20:46 »
Dökülme genetik evet.
Önde ya da şakaklarda saçlar inceliyorsa %100 erkek tipi kelliktir.
Ama çok çok çok nadiren (maksimum %1) kelliğin nedeni kan değerleri olabilir.Vitaminsizlik kansızlık gibi şeylerden umudu kesip medikal tedavilere en azından bir şans verilmesi lazım
İkiz mevzusuna gelince fark etmez her şey sonuçta kafadaki reseptörlerin dhtye duyarlılığı ile ilgili

Hayır böyle bir şey yok. Tek yumurta ikizinde kellik yoksa kesinlikle genetik değil. Hastalık ,vitaminsizlik sonucu dökülen saçlar sorun giderdiğinde saçlar geri gelir. Tek şöyle olur genetik kellik olan ikizlerden biri antiandrojen ilaçlar alır ,biri almaz o şekilde olur. Başka türlü imkansız

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2019, 04:28:49 »
Hayır böyle bir şey yok. Tek yumurta ikizinde kellik yoksa kesinlikle genetik değil. Hastalık ,vitaminsizlik sonucu dökülen saçlar sorun giderdiğinde saçlar geri gelir. Tek şöyle olur genetik kellik olan ikizlerden biri antiandrojen ilaçlar alır ,biri almaz o şekilde olur. Başka türlü imkansız
Abicim bu genetik dökülme saçın ön kısımları minyatürleşiyor (erkek tipi kelliğe özgü) geri kalan kısımları gür eğer kan değerlerine bağlı olsa misal telegon effluvium olsa kafa genel seyrelirdi.
Üyelerimizden son gohan kardeşimize sorabilirsin istersen ikizi nw0 abisi nw1.5 kendisinin 18 yaşındayken başlamış.
Bir şekilde arkadaşımızın saçları dhtye duyarlı.
Hadi haklısınız diyelim bekleyip görecek ilginç bir durum eğer cidden çevresel  nedenleri varsa çözülmesini bende isterim.
Op kardeşinin fotosunu en azından saçlarının fotosunu atabilir misin ? Belki onunda başlamıştır inceden dökülmesi.
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2019, 04:38:21 Gönderen: My Precious »

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 28 Ekim 2019, 07:32:40 »
Abicim bu genetik dökülme saçın ön kısımları minyatürleşiyor (erkek tipi kelliğe özgü) geri kalan kısımları gür eğer kan değerlerine bağlı olsa misal telegon effluvium olsa kafa genel seyrelirdi.
Üyelerimizden son gohan kardeşimize sorabilirsin istersen ikizi nw0 abisi nw1.5 kendisinin 18 yaşındayken başlamış.
Hadi haklısınız diyelim bekleyip görecek ilginç bir durum eğer cidden çevresel  nedenleri varsa çözülmesini bende isterim.
Op kardeşinin fotosunu en azından saçlarının fotosunu atabilir misin ? Belki onunda başlamıştır inceden dökülmesi.

Onun dökülmesi başladığını zannetmiyorum, çünkü toplayıp fön çekiyor, ben bunları yaparsam 200 tel gider, demek ki gitmiyor ve yapıyor bunları.

Bende saçımın her yerinde dökülme var, sadece önlere özgü değil. Bir de doktorun yazmış olduğu, Seboreik dermatit mi ne var, onun yüzünden olabilir mi? Aşırı yağlanma ve kaşınma yapıyor. Ense tarafından bile saç dökülmesi oluyor.
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2019, 13:12:00 Gönderen: Mutsuz Hasta »

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 28 Ekim 2019, 08:13:21 »
Onun dökülmesi başladığını zannetmiyorum, çünkü toplayıp fön çekiyor, ben bunları yaparsam 200 tel gider, demek ki gitmiyor ve yapıyor bunları.

Bende saçımın her yerinde dökülme var, sadece önlere özgü değil. Bir de doktorub yazmış olduğu, Seboreik dermatit mi var, onun yüzünden olabilir mi? Aşırı yağlanma ve kaşınma yapıyor. Ense tarafından bile saç dökülmesi oluyor.
Kafa genelinde dökülme varsa eğer telegon effluvium olabilir yinede ben tepenizde bir dökülme göremedim.
Klasik ön çizginin geriemesi durumu var sizde.
Kardeşinizin ön hattı kuvvetli mi buna bakmanız lazım.Ön çizgisinde her yer gür mü ?
Yani nasıl desem hafif bir incelme söz konusu mu dökülme sayısı önemli değil önemli olan minyatürleşmenin başlayıp başlamaması.
Foto çekebilirseniz çekmeye çalışın eğer ufacık bir dökülmesi bile varsa bu genetik olduğuna işaret eder.
Benim düşünceme göre sizde erkek tipi kellik var ve ikiziniz de şuanlık olmaması olmayacağı anlamına gelmiyor.
Siz yinede uzaktan da olsa bir foto çekmeye çalışın

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 28 Ekim 2019, 10:03:52 »
Son gohan , çift yumurta ikizi .
Çift yumurtada biri nw0 diğeri Nw7 bile olabilir hiç farketmez. Çok yakın arkadaşım çift yumurtalar biri kel diğeri değil.
Tek yumurta ikizlerinde saçlar %100 aynıdır.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 28 Ekim 2019, 10:36:25 »
Son gohan , çift yumurta ikizi .
Çift yumurtada biri nw0 diğeri Nw7 bile olabilir hiç farketmez. Çok yakın arkadaşım çift yumurtalar biri kel diğeri değil.
Tek yumurta ikizlerinde saçlar %100 aynıdır.
Öyleymiş cidden ilginç Op dermatoloğa gitsin bakalım ne diyecsk
Eğer cidden  kan değerleri ile ilgili değilse  bu erkek tipi kelliği daha ilginçleştirir.
Çevrenin erkek tipi kelliği hızlandırdığını düşünmeye başlamadım değil bu yüzden belki de bir çoğumuz babalarımızdan önce kel kalıyor olabiliriz

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 28 Ekim 2019, 13:15:49 »
Kafa genelinde dökülme varsa eğer telegon effluvium olabilir yinede ben tepenizde bir dökülme göremedim.
Klasik ön çizginin geriemesi durumu var sizde.
Kardeşinizin ön hattı kuvvetli mi buna bakmanız lazım.Ön çizgisinde her yer gür mü ?
Yani nasıl desem hafif bir incelme söz konusu mu dökülme sayısı önemli değil önemli olan minyatürleşmenin başlayıp başlamaması.
Foto çekebilirseniz çekmeye çalışın eğer ufacık bir dökülmesi bile varsa bu genetik olduğuna işaret eder.
Benim düşünceme göre sizde erkek tipi kellik var ve ikiziniz de şuanlık olmaması olmayacağı anlamına gelmiyor.
Siz yinede uzaktan da olsa bir foto çekmeye çalışın

Erkek tipi dökülme olabilir belki, bilmiyorum. Çünkü aşırı yağlanma var, önceden olmazdı pek, şimdi 2 gün içinde yağlanıyor. Bir de matlaşma söz konusu, cansız gibi duruyor saçlarım. Kardeşimin saçları hep aynıydı, değişen bir şey yok, dökülme de yok. Ön hattı eskisi gibi onun. Belki zamanla değişir, bilmiyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 28 Ekim 2019, 18:43:46 »
bende erkek tipi dökülme olduğunu sanmıyorum tek yumurta ıkızlerınde bırın de olması zor ihtımal

buyuk ıhtımal vıtamınsızlık ve bır cılt hastalığı neden olabılır

bır kan testı yaptırıp degerlerıne baktır ne eksıkmıs bakalım

aile doktorunda ücretsiz yaptırabılırsın
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram