Gönderen Konu: Özgür KOLDAŞ//4400 Greft//23.10.2019// Resimli ve Detaylı Anlatım  (Okunma sayısı 16371 defa)

Simsek6606

• Jr. Member
  • **
Meraba arkadaşlar dün 23.10.2019 tarihinde Ankara’da Dr Özgür Koldaş kliniğinde saç ekimi yaptırdım merak edenler için detaylı bir anlatım yapacağım umarım merakınız gider.
 Özgür KOLDAŞ
 4400 Greft
 Fue tekniği
 23.10.2019
Saç ektirmeye karar verdim 1 ay önce ve araştırmalara başladım çok fazla yer ve yöntem olduğundan kafam çok karıştı berberim aracılığıyla saç ektiren 2 kişi ile konuştum onlarda Özgür hocanın yerinde ektirmişler ve ikiside memnun kalmışlar ve 1 ay sonrasında ben bi klinikle kafama yattığı için görüşmeye gittim Samet hoca ilgilendi anlattı ortam ilgi alaka ve konuşmalar orada saç ektirenler ile konuşmam felan tatmin edici oldu benim için fazlasıyla. Benim birde yaklaşık bir aynsonra 02.12.2019 tarihibde askerliğim var bunuda çok araştırdım 20-25 doktor ile görüştüm hiç birisi sorun olur demedi tamamen o güne kadar iyileşip sıkıntı yaşamazsın diye garanti verdi hepsi.(bazen para için böyle diyeceklerini düşünüp farklı taktiklerle felan sordum inanmak için) herneyse onuda hallettik ekim gününe geldik şimdi baştan sonra anlatıyorum
Sabah 8.30gibi kliniğe girdim daha sonra formlar ödemeler ikramlar vs onlardan sonra doktor ile saç çizgisi çizildi nereye nasıl ne sıklıkla ekim yapılacağını anlattı ve traş ettiler saçlarımı sonrasında o malum koltuğa oturdum.

1-) Greftlerin alımı
İğneden korkum vardır hocaya söylediğim de acı hissetmeyeceksin dedi. Bi damar yolu açıldı sonrasında yüz üstü yattım. tabanca ile uyuşturma yapacağım sonrasında lokal anestezini yaparım hissetmezsin dedi. Tabanca dediğimde böyle zımba makinası gibi çıt ediyor girmesi ve çıkması milisaniye sürüyo ve sadece o ses süresince bi ufak ağrı hissediyorsunuz ama kesinlikle çok kısa birşey rahatsız etmiyor. Sonrasında iğne ile anestezi verildi ilacı sıkarken çok ufak bir sızı oluyor sonrası zaten acısız. Deri altına deriyi şişirmek için sıvı enjekte ediliyor ve mikromotor denilen alet ile kökler yerinden çıkarılmaya hazırlanıyo. Bu aşamada siz aletin kafınızın içine girdiğini hissedebiliyorsunuz seside pek hoş olmuyo ama 5dk geçtikten sonra alışıyorsunuz ve işlem devam ediyor ara ara ufak ağrılar olabiliyor söylediğiniz zaman anestezi yapıyorlar tekrar sonra bu alet ile kökler kesildikten sonra punch denilen bir alet ile kökleri yerlerinden çıkarıp topluyorlar. Mola veriliyor yemek yeniyor ihtiyaçlarınız varsa onları hallediyOrsunuz bu arada da Toplanılan kökler sayılıp yönlerine ve kökteki saç teli sayısına göre ayrılıyor

2-) kanalların açılması
Kanallar açılırken tepe bölgesi için bi anestezi daha yapmaları gerekiyor. Benlm şansıma greftleri alırken o tabanca arızalandı onun için kanal açımından önce direk lokal anestezi uygulamak zorunda kaldığını söyledi çok kastım kendimi korktum 6 kere iğne ile farklı yerleden anestezi verdi toplam 2-3 dk anca sürdü sanırım işlemin ençok acı veren yeri burasıydı sanırım ama kesinlikle dayılmayacak yadansürekli olan bi acı değil sadece 2-3 dakika sürüyor sonra geçiyor. Kanal açma işleminide böyle makasın ucunda bi neşter sıkıştırılmış gibi düşünebilirsiniz öyle bir alet ile ilk başta çizim yaptığı çizgiye görre kanallar açıyor doktor. Bunarada kanal açımına geçince seruma bağlandı. Kan kaybı oluyor diye sanırım. Bunarada lavabo ihtiyacım oldu ara verip gidebildim o konudada zorluk çekmiyorsunuz sadece yavaş harelet etminiz gerekiyor. Tekrar başladığında telefon ile mesajlaşabiliyordum öyle meşgul ettim kendimi biraz daha sonra kan alınıp prp yapılıyor kanal açma işlemide bitiyor sonra.

3-)greftlerin ekilmesi
Bu aşamadada ayırılan greflerim kök ve tel durumuna kalitesine göre ön bölümlere ve arka bölümlere cımbız benzeri bir aletle tek tek yönelerinede dikkat edilerek yerleştiriliyor. İşlem sırasında ağrı bazı noktalarda olabiliyo ama söyleyince tekrar anestezi yapılıyo ondan dolayı zorlanmıyorsunuz bu sırada serum devam ediyor ve prp için kan alınıyor genelde işlemde bir kere yapılıyor sanırım ama bana 2 kere yaptılar bi kanal açımından sonra birde ekimden sonra. Donör bölgeye merhem gibi birşey sürüp kapattılar 3gün sonra gidip ilk yıkama ve sargıyı aldırmam gerektiğini ilaçları kullanımını söylediler. Ekim işi böylelikle bitti ilaçları aldık eve geldim sonunda

Genel bilgi:
-Acı çekmedim genel olarak
-İlgi alaka temizlik ve klinik doktor bakımından memnun kaldım
-İşlem süresi uzun olduğu işin uyuşabiliyorsunuz aynı pozisyonda yatmaktan
-Eve gelince boyunluk verdiler onunla sırt üstü uyumamı söyledikler ben rahat edemedim pek şuan uyuyamadım gece 5 saat ama herhangibir ağrı sızı yok
-genel olarak işlemden memnun kaldım ve korktuğum kadar zor bir işlem olmadı

Bundan sonraki aşamaları resimler ile anlatmayı düşünüyorum merak ettiğiniz yardımcı olabileceğim birşey olursa yardımcı olurum herkesi iyi ekimler iyi sonuçlar almanızı diliyorum :)

Simsek6606

• Jr. Member
  • **
Resimlerin devamı

EMİNBEY

• Hero Member
Dostum hayırlı olsun ekimin. Detaylı anlatımın içinde ayrıca teşekkür ederiz. Ben ekimini beğendim. Ön çizgi kafa yapına da uymuş. Ekilenler çıktığı taktirde saç problemin ortadan kalkar diye düşünüyorum.

Simsek6606

• Jr. Member
  • **
Dostum hayırlı olsun ekimin. Detaylı anlatımın içinde ayrıca teşekkür ederiz. Ben ekimini beğendim. Ön çizgi kafa yapına da uymuş. Ekilenler çıktığı taktirde saç problemin ortadan kalkar diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim hocam inşallah bakalımuzun soluklu bekleme yoluna girdik

Kel123

• Hero Member
Arkalar saçlıymış. Keşke sadece ön bölge yapılsaymış

Simsek6606

• Jr. Member
  • **
Evet arka kısımlarda şimdilik var fakat dökülüyor diye ileride tekrar operasyon gerekebilir düşüncesi ile şimdiden sıkılaştırma yapıldı
Arkalar saçlıymış. Keşke sadece ön bölge yapılsaymış

secretservice

• Hero Member
Hayırlı olsun hocam ekiminiz, ekim yerlerimiz farklı olsa bile aynı gün ektirmişiz, takipteyim :)

Simsek6606

• Jr. Member
  • **
Hayırlı olsun hocam ekiminiz, ekim yerlerimiz farklı olsa bile aynı gün ektirmişiz, takipteyim :)
Sağolun sizede hayırlı olsun istediğiniz sonucu alırsınız sizde inşallah

Simsek6606

• Jr. Member
  • **
2.günden görüntüler.
Uyku problemi hariç sıkıntım yok ağrı sızı şişlik vs bi sorunum yok sadece sırt üstü uyurken boyun kaslarım boyunluktam dolayı kasılıp rahatsız ediyor geceleri uykum olmasına rağmen uyuyamıyorum bunun dışında bi sıkıntım yok yarın ilk yıkama yapılacak ve bandaj alınacak resimleri paylaşacağım tekrar

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun kardeşim saç ekimim güzel duruyor umarım sonucu mutlu eder
Global Moderator

Simsek6606

• Jr. Member
  • **
Teşekkür ederm başkan inşallah sağol  ;)

secretservice

• Hero Member

Hocam bu bazı klişe şeyler niye ekim merkezlerine göre değişiyor mesela bu arkadaşımız bandajı kendi çıkartmamış yıkamayla beraber çıkartın denmiş bana ise ertesi gün çıkartıp fito marka kremi sabah akşam sürmem söylendi, neye göre değişiyor bu tür şeyler anlamıyorum. Benimde yıkamam yarın bakalım

Simsek6606

• Jr. Member
  • **
3.gün ve ilk yıkama yapıldı biraz daha kafam rahatladı hava aldı. Kafamda şuan şişlik var bandajı 5-6gün daha şişlik inene kadar bol su içip takmam gerekiyormuş. Bundan sonraki 8gün normal yıkama yapılıp daha sonra kabuk dökmeye geçilecekmiş. Avesin köpük ve şampuan verdiler ayrıca trichoplus vitamin verdi antibiyotik ilacı bittikten sonra başlayacakmışım vitamine. Prp işlemi ise ekim yapıldığı günden tam 21 gün sonra birinci, 10gün sonrada yani 31.gün ikinci prp yapılacakmış ben askere gideceğim için biraz sıklaştırdı doktor bu süreyi.

Simsek6606

• Jr. Member
  • **
4.gün

Simsek6606

• Jr. Member
  • **
Donör bölge yıkama sonrası

Facebook Twitter Instagram