Hocam konunuzu yeni gördüm. İlk ekiminiz için geçmiş olsun. İkinci ekiminizin çok iyi sonuçlanacağına adım gibi eminim çünkü Serkan bey’den ayarı yiyerek iyice özendikleri çok belli.
Ben arkadaşlar kadar iyimser yaklaşmayacağım, ilk ekimde aşırı vasat iş yaptıklarını fark etmiş Serkan bey ve üstüne düşmüş. Serkan beyin yorumundan yanılmıyorsam 20-30 gün öncesine kadar herşey süper modunda takılmışlar. Bunda en çok forumun payı olduğunu düşünüyorum, burada paylaşmasan ne olurdu merak ediyorum açıkcası. Böyle yazmamın sebebi kendimi senin yerine koymam(ki ilk tercihim serkan beyin kliniğiydi biraz geç döndükleri için ve bende beklemek istemediğim için ikinci tercihime yöneldim, dönmüş olsalar orada ektirmiş olacaktım bende, hatta ara ara beklesemiydim diye içimden geçiriyordum), laptop değilki bu bozuk olunca değiştiresin. 13 gün kadar önce ektirdim bende ve daha 13 gün geçti çekilen çile stres kolay kolay tekrar yaşanacak cinsten değil bunun pek telafisi yok. Ücretsiz seyahat konaklamaya değişilecek çile değil bunlar. Süreçte tek doğru yaptıkları hatalarını kabul edip üstüne düşeni yapmaları olmuş evet bunu yapmayan, hatta saçı geçtim insanların kafasını mahvedip ortada bırakan yüzsüz tonla yer var maalesef. Onlara bakıp bunada şükür denilir o konuda haklısınız.
İlk ekiminizdeki vasatlığın sebebi muhtemelen fazla bant iş, eğitimsiz dikkatsiz personel yada o gün gününde olmayan canı sıkkın uykusuz personel her şey olabilir. Ama bu kadar çok vasatlığın tek ekime denk gelmeside çok can sıkıcı olmuş. Yalnız ekiminizi yöneten şef akşam hiç bakmamış mı, bunun pek kabul edilir yanı yok. Ben daha 20 gündür ekim olaylarını araştıran amatör birisiyim. Benim gözümle bile bu ön çizgi ne alaka dedirtti ilk baktığımda, genel hatlarıyla çok garip duruyordu ön çizgi ilk ekiminizin ilk gün fotosunda . Diğer saydığınız 4-5 sıkıntılı durum ilk gün resminden anlaşılmıyordu doğal olarak ama canlı gözle baksalar fark ederlerdi bence. Mesela ön çizgide en çok garibime giden detaylardan birisi işaretlediğim çıkıntı oldu, göz var nizam var tükiye haritasında Hatay çıkıntısı gibi durmuştu.
Neyse çok uzattım, dediğim gibi ilk ekimde ne kadar vasat bant iş yaptılarsa bu defa tam tersi özenmişlerdir doğal olarak. Çok iyi bir sonuç alacağınıza eminim, ekim merkezenin fazlasıyla kapasitesi var bu konuda sonuçta. Çektiğiniz çile ilerde ilginç bir anı olarak kalacak inşallah hocam.