Gönderen Konu: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3  (Okunma sayısı 7982 defa)

Lomaçenko

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 53
  • Saç ekimi sonuçları
Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« : 26 Şubat 2022, 18:05:20 »
Saç Dökülmesine kesin çözüm konusunun 3.bölümüdür 1 ve 2. bölümü okumadıysanız önce onları okumalısınız. Hiçbir bölümü atlamadan okuyun.
1.Bölüm = https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=25890.0
2.Bölüm = https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=25895.0

Perfect Hair Health Rob English
Saçlarımız neden dökülür ?

eğer google üzerinde saçlarınızın neden döküldüğünü araştırırsanız karşınıza çıkacak olan sebepler şunlar olacaktır:

1 Genetik
2 DHT(dihidrotestesteron)
3 yüksek testesteron

ve başka milyonlarca tek satırlık yanıtlar.

peki ya gerçekte durum böyle mi? Hem evet hem hayır şöyle açıklayayım:

Evet genlerimiz saç dökülmesinin kaynaklarından biridir, ama genlerin sebep olduğu durumlar gen'in kendisinden çok daha önemlidir.
Evet,DHT(testesteronun etkin hali) saç dökülmesinin kaynağı olarak bilinir. ama sadece bir DHT türü saç dökülmesine sebep olur Scalp Tissue DHT(Kafa deri altında ki DHT) şöyle bir paradoks var Kanda bulunan DHT Düşük seviye saç dökülmesinin sebebi olabilirken vücut derisi altında bulunan DHT Kıllanmaya sebep olmaktadır.

Evet, Saçları dökülen erkekler genelde yüksek seviye testerona sahip kişilerdir. Ayrıca genetik saç dökülmesi düşük seviye testesterona sahip erkeklerde de görülür. Bu da demek oluyor ki önemli olan kandaki Testeron seviyesi değil kafa derisi altında ki testerondur.

Kelleşen kafa derisine yakından bakalım

Saç dökülmeniz hangi bölgede mevcut ? vertex ? şakaklar ? hepsi birlikte ? ellerini dökülmenin olduğu yerlerde gezdirin ve derinizin durumunu inceleyin daha sonra saç dökülmenizin olmadığı bölgeleri (yan ve arka) inceleyin. sizde farkettiniz mi? kel olan bölgelerimzde derimiz daha sert, çok daha az esnek.
şimdi de ayna karşısına geçin ve kafanızı inceleyin. görsel olarak bir fark görüyor musunuz?
birçok kişi kel bölgelerinin parladığını bildirdi. belki de sizde görebilirsiniz.



Kel bölgeler daha parlak, Daha şişkin

neden kel olan bölgeler daha gergin, daha şişkin ve daha parlak?

Çünkü kel bölgelerinizde ki deriniz kolajen denilen bir şeyin aşırı üretimi sebebiyle daha gergin, daha şişkin ve daha parlak. Kolajen, cildimiz gibi bağ dokularımızı oluşturan lifli proteindir. Küçük bir kağıt kesiği alırsanız, cilt hücreleriniz yarayı onarmak ve cildi eskisi kadar pürüzsüz hale getirmek için yeni kolajen üretir. Ancak cildimizi çok derinden kesersek cildimiz daha fazla kolajen üretir. ama bunu sadece daha fazla kolajen olarak değerlendirmeyin. kontrolsüz ve düzensiz kolajen salınımı bölgede kusurlu iyleşmeye ve yara dokusuna sebebiyet verir. Derin bir kesik aldığımızda o izi kalıcı olarak taşımamızın sebebi budur.

Saçsız deri düzensiz kolajen salınımı sebebiyle daha gergin, daha şişkin ve daha parlaktır

Erkek tipi saç dökülmesine sahip insanların vertex ve şakaklarında dökülme yaşamayan insanlara göre 4 kat daha fazla kolajen lifleri vardır. Bu sebeple saçsız bölgeler yara dokusuna dönüşmektedir.

Düzensiz kolajen salınımı Fibroz olarak adlandırılır. bir başka deyişle nerede saç dökülmesi varsa orada fibroz vardır. peki fibroz saç dökülmesinin asıl sebebi mi? bunun cevabını düzensiz kolajen salınımına ve fibroza sebep olan nadir bir otoimmun hastalığı inceleyerek bulabiliriz: Skleroderma

Skleroderma-Fibroz-Saç Dökülmesi bağlantısı

Skleroderma durumunda, vücut gerekenden fazla kolajen üretimi eğilimindedir. Bazen ciğerlerde, ellerde, ve kafa derisinde görülebilir. kolajen vücudun neresinde birikirse biriksin görsel sonuç hepsinde aynıdır. Daha gergin daha şişkin ve daha parlak bir cilt.
Şu iki fotoğrafı inceleyin birincisi skleroderma hastasının eli ikincisi ise saç ekimi yaptıran kel adamın kafa derisi.



parmaklarda ve kafa derisinde bulunan aynı parlaklığı farkettinizmi. Şunu bilmenizi isterim kafa derisinde skleroderma gelişen kişiler hemen sonrasında saç dökülmesi yaşarlar. yani önce kolajen ve fibroz daha sonra saç dökülmesi gelir.

Fibroz saç foliküllerine salgılanan kan akışını kısıtlıyor

Fibrozun yoğun bulunduğu deri altında kan akışının yavaşladığı ve kısıtlandığı kanıtlandı. bütün skleroderma hastaları aynı zamanda zayıf dolaşım sistemine sahiptir. Zayıf dolaşım daha az kan demektir. Daha az kan ise daha az oksijen. eğer saç foliküllerine yeterli kan akışı sağlanmaz ve yeterli oksijen ulaştırılmaz ise saçlar büyüyemez. bir araştırmada erkeklerin kel bölgelerinin saçlı bölgelerine kıyasla %40 daha az oksijen seviyesine sahip oldukları gözlemlenmektedir. Peki saç foliküllerine kan akışını kısıtlayan başka bir etmen varmı ? Evet Buna arteriyel kireçlenme diyoruz.
Saçımıza giden kan akışını ve oksijeni azaltan sadece fibroz değildir. Saçsız bölgelerde, foliküllerimizi dolaylı olarak destekleyen kan damarları - kafa derisinin alt katmanlarında - kireçlenmiş olmaktadır.

Kireçlenme nedir ?

Tıp uzmanlarına göre, kireçlenme "kalsiyumun, genellikle görünmediği yerlerde biriktmesidir.". Yaşlı insanlarda genellikle daha fazla kireçlenme olduğundan, araştırmacılar bir zamanlar bu sürecin normal yaşlanmanın bir parçası olduğunu düşündüler. Ancak yaş ile kireçlenme arasındaki ilişkinin gerçekten var olmadığı ortaya çıktı. Kireçlenme yaşla birlikte artmak zorunda değildir. Genç erişkinlerde yaygın olabilir ve yaşlılarda neredeyse hiç olmayabilir. Son olarak, kireçlenmenin mutlaka kalsiyum açısından zengin bir diyetten kaynaklanmadığını da belirtmek önemlidir. Kalsifikasyon fibrozise neden olur mu? Muhtemelen değil. Çoğu araştırma, kalsifikasyon ve fibrozisin aynı alanlarda meydana gelebileceğini, ancak muhtemelen birbirinden bağımsız olduğunu öne sürüyor.

DHT Kireçlenme ve Fibrozise Neden Olur mu?
 
İşte burada işler biraz karışıyor. Yapılan bir araştırmaya göre androjen(steroid) alan erkek ve kadınlarda akteriyel kireçlenme riskinin önemli ölçüde arttığı belirlendi. Farelere uygulanan DHT ve testeron enjeksiyonlarının akteriyel kireçlenme lezyonlarını %200-400 oranında arttırdığı belirlendi.testosteron ne kadar fazla enjekte edilirse kireçlenme o kadar fazla olur.

Ancak paradoksal olarak, test tüplerinde (vücudumuz dışında) yapılan çalışmalarda, artan androjenler kireçlenmeye neden olmaz. Bu testlerde androjenler kireçlenmeye karşı koruma sağlar.
Buda aklımıza iki şey getiriyor :
1. androjenler tek başına kireçlenmeye sebep olmuyor.
2. Test tüpü çalışmalarında en az bir "gizemli değişken" eksik. androjenler + "gizemli değişken" = kireçlenme denkleminin doğru olduğunu düşünüyoruz.
DHT erkek tipi saç dökülmesi ili ilgili ana androjendir. Ama yapılan bu araştırmalara göre DHT tek başına kireçlenmeye ve fibroza sebep olmuyor. Bu sebeple DHT tek başına saç dökülmesi için bir sorun teşkil etmiyor.
Şimdiye kadar öğrendik ki androjenler tek başına kireçlemeye sebep olmuyor ama vücuda enjekte edilen androjenler başka değişkenler ile sentezlenerek kireçlenmeye sebep oluyor. peki nedir bu değişkenler ?
2016 yılında araştırmacılar ilk değişkeni buldu : Androjen reseptörleri

Androjen reseptörü nedir ?

Androjen reseptörü(AR), androjenlerin kendilerini bağladığı hücrelerin içerisinde bir bölümdür. Dht'nin iniş pisti olarak düşünebilirsiniz. iniş pisti olmadan DHT hücreye bağlanamaz. Androjen reseptörleri her zaman aktif değildir. Genellikle DHT veya testosteron varlığında açılırlar, ardından bu hormonlar etrafta olmadığında kapanırlar. İşte bildiklerimiz: Normal farelere DHT enjekte edersek, kireçlenme geliştirirler. Ancak androjen reseptörü üretemeyen farelere DHT enjekte edersek kireçlenme olmaz. Peki androjen reseptörü üretemeyen farelere DHT enjekte ettiğimizde ne olur ?
1. kireçlenmeyi önleyen proteinlerin oluşumu aktive edilir.
2- kireçlenmeyi sağlayan proteinlerin oluşumu engellenir.
bir başka deyişle, reseptör üretemeyen farelere dht enjekte ettiğimizde kireçlenme oluşturmadılar. işte ikinci gizemli değişkenimiz : kireçlenme düzenleyici proteinler:
1. prostaglandin d2
2. dönüştürücü büyüme faktörü beta 1
3. kemik morfogenetik proteini 2
4. kemik morfogenetik proteini 4
5. alkalin fosfataz Ve çok daha fazlası..
Peki Artmış DHT'yi, artmış androjen reseptörlerini ve dengesiz kalsifikasyon düzenleyicilerini aynı anda ne tetikleyebilir? Bunun cevabı ikiye ayrılıyor 1) kronik enflamasyon  2) hormonel dengesizlik

1. Kronik enflamasyon
Enflamasyon nedir ?

enflamasyon vücudumuzun dış etkenlere doğal tepkisidir. yaralanmalara, enfeksiyonlara, toksik kimyasallara gibi.
örnek olarak parmağımızı kapıya sıkıştırdığımızda vücudumuz bu sakaltığı tehdit olarak algılar. ve iyileşmeyi başlatabilmek için o bölgeye enzimleri, proteinleri ve hormonları gönderir. Bunların hepsi doğal, normal ve bizim için sağlıklı olandır.

Kronik enflamasyon sağlıklı değildir. bu enflamasyonun asla bitmediği durumdur bir virüs gibi. yada iyileşmeye ülser gibi. Bu durumlarda enflamasyon her zaman mevcuttur, bu nedenle dokularımız asla tam olarak iyileşmez. bu otoimmünite ve kanserle ilişkili enflamasyon türüdür. Ve genellikle skarlaşmaya yol açar(Fibroz).

2.Hormonel Dengesizlik

Saç dökülmesi hormonal bir dengesizlikle yakından bağlantılıdır. Spesifik olarak, testosteron:östrojen oranımız.
T:Ö dengesizliklerinde yapılan araştırmalar bu dengesizliğin kalsifikasyon ve fibrozdan önce gerçekleştiğini göstermektedir. Vücudumuzun T:Ö oranı, kireçlenme düzenleyicilerimizi "düzenlemeye" yardımcı olan bir şeydir. T:Ö oranımız dengesizse, kireçlenme riski daha yüksektir. Bu, dengesiz bir T:Ö oranının neden kalp hastalığı ile bu kadar güçlü bir şekilde ilişkili olduğunu açıklar. Erkeklerde, daha düşük testosteron seviyeleri, daha yüksek kireçlenme ve felç oranları ile ilişkilidir.

Şimdi son soruya gelelim

Kronik enflamasyon ve dengesiz T:Ö oranı neyden kaynaklanıyor ?

Kronik inflamasyona, dengesiz bir T:Ö oranına ve saç dökülmesine neden olan koşullara katkıda bulunan binlerce faktör varken, Bunlardan dört tanesi çok önemli…
Diyetimiz, yaşam tarzımız, mikrobiyom ve çevresel faktörler
İlerleyen bölümlerde bunlara deyineceğim şimdilik bilmemiz gerekenler bu kadar. Şimdi rob english'in oluşturmuş olduğu saç dökülmesi akış şemasına göz atalım ve Bir kaç tedavi yönteminin bu şema içerisinde nereyi hedef aldığını belirleyelim. bu sayede hangi tedavinin işe yarayıp hangisinin yaramayacağını belirleyebiliriz.



1.Minoxidil

Minoxidil Kan dolaşımını arttırmak amacıyla uygulanır. Kan dolaşımı akış şemasının neresinde ?



Resimde gösterildiği üzere Fibroz + Kireçlenmenin altında. Minoxidil kan dolaşımı arttırır ama fibroz ve kireçlenmeyi önlemeyecektir fibroz ve kireçlenme ilerlemeye devam ettikçe minoxidil yetersiz kalıcak ve saç dökülmesi kaçınılmaz olacaktır.


2.Finasteride- Dutasteride

Finasteride-Dutasteride İlaçları DHT baskılayıcı ilaçlar statüsündedir. Dht Şemamızın neresinde?



gösterildiği üzere Fibroz ve kireçlenmeye sebep olan bölgede. bu demek oluyor ki Dht baskılayıcı ilaçlar kullanırsak Fibroz ve kireçlenme oluşumunu engelleyebiliriz bu sayede kan akışı yavaşlamaz ve saçların oksijeni azalmaz. Dökülmeyen saçlarımızı korumak için etkili bir yöntemdir. Fakat halihazırda fibroza ve kireçlenmeye uğramış bölgeleri tedavi edemez o bölgelerdeki saçları geri kazandıramaz.

3.Deri manipüle yöntemleri (Masaj, Mikroiğneleme vb.)

Doğru tekniklerle uygulanan deri manipüle yöntemleri masaj, mikroiğneleme vs. bu akış şeması üzerinde nereyi hedef alır diye soracak olursanız deri manipüle işlemlerinin deri altındaki kolajeni(fibroz) düzenlediğine dair çalışmalar mevcut. Kolajenin yoğun olduğu bölgelerde saçlar minyatürleşmeye başlar eğer deri manipüle işlemleri gerçekten bunu önlüyorsa o zaman henüz fazla kolajenden dolayı yara dokusuna dönüşmemiş bölümlerde minyatürize olmuş saçların tekrar kalınlaşması ve geri kazanımı mümkün. Ayrıca deride artan esneklik artışı kan dolaşımının rahatlamasına bu sayede oksijen iletimine sebep olacaktır. Fakat bu konu deri manipüle işlemlerinin önemini açıklayabilmek için biraz eksik kalıyor ilerleyen bölümde deri gerginlik teorisi üzerine çalışacağız.


zweig

  • Proscarkolik
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 2465
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2022, 19:13:45 »
Adam geldi ya adam
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

LOESS

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 759
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2022, 19:33:54 »
Hocam emeğinize sağlık,anladığım kadarıyla bu saç dökülmesi bireyin öldüğü zaman biter diye düşünüyorum. Çok büyük yelpaze işler karışık,durdurmak imkansıza yakın. Çünkü tek bir olaya bakmıyor,bir çok etmen bir araya giriyor,birbirine bağlı.

Lomaçenko

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 53
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #3 : 26 Şubat 2022, 19:40:18 »
Hocam emeğinize sağlık,anladığım kadarıyla bu saç dökülmesi bireyin öldüğü zaman biter diye düşünüyorum. Çok büyük yelpaze işler karışık,durdurmak imkansıza yakın. Çünkü tek bir olaya bakmıyor,bir çok etmen bir araya giriyor,birbirine bağlı.
Durdurmak gayet mümkün. Konuyu en başından sonuna kadar hiç biryeri atlamadan tekrar okumalısın. Göründüğü kadar karışık değil. :)

Lomaçenko

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 53
  • Saç ekimi sonuçları

LOESS

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 759
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2022, 19:44:09 »
Durdurmak gayet mümkün. Konuyu en başından sonuna kadar hiç biryeri atlamadan tekrar okumalısın. Göründüğü kadar karışık değil. :)
Hepsini okudum üstad, sorunu big 3 çözüyor, fin+min+iğneleme fibroz,kan,dht kısmen çözüyor. Anlamadigim nokta şu nw 7 bir insan kadın hormonu aldığı zaman saçı ormana dönüyor redditte bir çok konu var bu da demek oluyor ki, asıl düşman testesteron yarattığı etki ve türevleri. O yüzden kadınlarda kel yok.

Lomaçenko

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 53
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #6 : 26 Şubat 2022, 19:46:00 »
Hepsini okudum üstad, sorunu big 3 çözüyor, fin+min+iğneleme fibroz,kan,dht kısmen çözüyor. Anlamadigim nokta şu nw 7 bir insan kadın hormonu aldığı zaman saçı ormana dönüyor redditte bir çok konu var bu da demek oluyor ki, asıl düşman testesteron yarattığı etki ve türevleri. O yüzden kadınlarda kel yok.

Çok ilginç ve saçma geldi link atabilirmisin. Kadınlarda kel var  :) :)

LOESS

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 759
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #7 : 26 Şubat 2022, 19:56:11 »
Çok ilginç ve saçma geldi link atabilirmisin. Kadınlarda kel var  :) :)
https://www.reddit.com/r/transtimelines/comments/esfcxn/a_quick_before_and_after_to_show_the_potential/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x böyle çok örnek var asıl ajan testesteron başka birşey değil. Kadınların %99 saçlı %1 seyrektir.

zweig

  • Proscarkolik
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 2465
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #8 : 26 Şubat 2022, 20:07:26 »
Hocam emeğinize sağlık,anladığım kadarıyla bu saç dökülmesi bireyin öldüğü zaman biter diye düşünüyorum. Çok büyük yelpaze işler karışık,durdurmak imkansıza yakın. Çünkü tek bir olaya bakmıyor,bir çok etmen bir araya giriyor,birbirine bağlı.
Ya ölünce bu dökülmeden kurtulcaz ya da dalgayı kökten koparcaz 😄
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

LOESS

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 759
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #9 : 26 Şubat 2022, 20:25:40 »
Ya ölünce bu dökülmeden kurtulcaz ya da dalgayı kökten koparcaz 😄
Aynen kanka başka çıkar yolu yok, kireçlenme,fibroz cart,curt bana göre hepsi kapalı kutu , kafası öyle esnek insanlar tanıyorum ki adam da saç yok, kireçlenme,fibroz,kan bunlar çok büyük saç endistürüsü oluşturdu bu kadar. Adam nw7 saç yok , hemde birçok örnek var trans olmuş kadınlık hormonu almış adamsan saç fışkırmış. Demek ki neymiş testesteron ve etkisiyle oluşan ar 5 ar 3 damar her ne zıkkımsa içinden geçiyor. Dhtninde genetiginde içinden geceyim. Tedavimi güncelliyorum artık. Finans + dua :)

Virtüöz

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1897
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #10 : 26 Şubat 2022, 21:19:35 »
Mükemmel hazırlanmış bir konu.

Fakat..Fakat diyorum çünkü tam anlamıyla kanıtlanmış birşey değil.Kireçlenme olayının saç dökülmesinde etkili olduğunu düşünmüyorum.O zaman mantıken saç ekildikten sonra gene dökülmesi gerekir.Saç ekilince adamın kafası esnekleşiyormu? Hayır.Bu sadece kan akışı iyileşene kadar mümkün olabilir.Bir başka örnekte redditte adam paylaşmıştı nw7 ama hamur gibi kafa derisi.Buda kireçlenme olayını çürütüyor.Benim düşüncem her saç folekülünün kendi kimliği var ve bunların her birininde kendine has ayrı ayrı dökülmeye sebep olduğu.Misal 100 tel farz edelim.Bunların 20si saç dökülmesinden etkilenmeyen kısım, 50 tanesi dht kaynaklı, 10 tanesi dış etkenlerden çabuk etkilenen, 10 taneside yaş skalasına tabi olanlar, 10 taneside vitamin eksikliğine yakalananlar gibi örneklendirebilirim.Yani komple saç üzerinde birşeyin etken olduğunu düşünmüyorum.Peki dönör bölgesi niçin sağlam kalıyor.İşte buda nötr kısma giriyor.Yani hiçbir şekilde napsanda dökemeyeceğin kısım.Tabiki genetik dökülmeye kodlanmış olmayan normal bireyden bahsediyorum.Testesteron ilişkisinide şöyle çürütebilirim spor salonuna gitmişsinizdir.Adam günde 3-4 saat orada takılıyor (işte arada konuşuyor mola veriyor felan) hayvan gibi vücud fakat adamın saçları yerli yerinde.Şimdi bu adam testesteronu hayvan gibi salgılarken saçı nasıl yerli yerinde? Keza şişko insanların vücud metabolizması yavaş işler buda saçlar için birçok negatiflik yaşatır.Ayrıca kan akışı yavaştır.Ama şişkolarada bakarsanız saç dökülmesi pek olmaz.Araştırın şişman insanlarında testosu düşük çıkar.Dht baskılamakta çözüm sunmuyor.Forumda bile karşılaşmışsınızdır fin dut kullanıpta işe yaramayan.O zaman dhtde tam sebep değil.Saç olayı çok karışık bir işlem bütünü.Tam neyin nasıl sebep olduğu bilinmemekte her birey için farklı sonuçlar doğuruyor.
Bioxcin Forte Şampuan


Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

emekli kel

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 10108
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #11 : 26 Şubat 2022, 21:41:48 »
Ya ölünce bu dökülmeden kurtulcaz ya da dalgayı kökten koparcaz 😄
hovarda bir arkadasın lafı vardı dalgayı koparmadan cennette gidemicez derdi :)
 konu sahibi arkadasa çok tşkler boyle konulara ihtiyacımız var
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Lomaçenko

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 53
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #12 : 26 Şubat 2022, 23:39:45 »
Mükemmel hazırlanmış bir konu.

Fakat..Fakat diyorum çünkü tam anlamıyla kanıtlanmış birşey değil.Kireçlenme olayının saç dökülmesinde etkili olduğunu düşünmüyorum.O zaman mantıken saç ekildikten sonra gene dökülmesi gerekir.Saç ekilince adamın kafası esnekleşiyormu? Hayır.Bu sadece kan akışı iyileşene kadar mümkün olabilir.Bir başka örnekte redditte adam paylaşmıştı nw7 ama hamur gibi kafa derisi.Buda kireçlenme olayını çürütüyor.Benim düşüncem her saç folekülünün kendi kimliği var ve bunların her birininde kendine has ayrı ayrı dökülmeye sebep olduğu.Misal 100 tel farz edelim.Bunların 20si saç dökülmesinden etkilenmeyen kısım, 50 tanesi dht kaynaklı, 10 tanesi dış etkenlerden çabuk etkilenen, 10 taneside yaş skalasına tabi olanlar, 10 taneside vitamin eksikliğine yakalananlar gibi örneklendirebilirim.Yani komple saç üzerinde birşeyin etken olduğunu düşünmüyorum.Peki dönör bölgesi niçin sağlam kalıyor.İşte buda nötr kısma giriyor.Yani hiçbir şekilde napsanda dökemeyeceğin kısım.Tabiki genetik dökülmeye kodlanmış olmayan normal bireyden bahsediyorum.Testesteron ilişkisinide şöyle çürütebilirim spor salonuna gitmişsinizdir.Adam günde 3-4 saat orada takılıyor (işte arada konuşuyor mola veriyor felan) hayvan gibi vücud fakat adamın saçları yerli yerinde.Şimdi bu adam testesteronu hayvan gibi salgılarken saçı nasıl yerli yerinde? Keza şişko insanların vücud metabolizması yavaş işler buda saçlar için birçok negatiflik yaşatır.Ayrıca kan akışı yavaştır.Ama şişkolarada bakarsanız saç dökülmesi pek olmaz.Araştırın şişman insanlarında testosu düşük çıkar.Dht baskılamakta çözüm sunmuyor.Forumda bile karşılaşmışsınızdır fin dut kullanıpta işe yaramayan.O zaman dhtde tam sebep değil.Saç olayı çok karışık bir işlem bütünü.Tam neyin nasıl sebep olduğu bilinmemekte her birey için farklı sonuçlar doğuruyor.
Merhaba öncelikle cevabın için teşekkürler. İlk olarak ekilen saçlarda dökülüyor. redditte paylaşılan nw 7 süper esnek kafalı adamın nw7 olduktan sonra deri esnekliğini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmadığını nerden biliyoruz. tam olarak kesin doğru diye güvenebilirmiyiz. bana göre bunun çocukluğumuzda "annesine el kaldırdı taş oldu" diye anlatılan hikayeler den bir farkı yok. Zaten konu içerisinde deri esnekliğinin saç dökülmesini engellediği yönünde bir argüman bile yok neden bunu sundunuz anlamadım. her saç folikülinin kendi kimliği olduğu hepsinin dökülmeye karşı farklı derecede dirençlerininin olduğunu söylediğiniz kısım kısmen doğru hem evet hem de hayır bununla ilgili bir konu yapacağım. şişman ya da obez erkeklerde saç dökülme riskinin, normal kiloya sahip erkeklere oranla 3,5 kat daha fazla olduğu saptanmış eğer google üzerinden araştırırsan ilk olarak karşına bu çıkar kendi tanıdığın bir kaç şişman ama saçlı adam bu durumu değiştirmekte yetersiz kalıyor maalesef. Sporcu örneğiniz için de konu da zaten söyledim saç dökülmesinde rol oynayan androjen sculpt dht yani kafa derisi altında bulunan dht ve dengesiz T:Ö oranı ve Spor yapan kişilerin T:Ö oranları bozuluyor diye bir argüman bile yok(Dışarırdan androjen enjekte etmezlerse tabii). Konuyu tekrar okumanızda fayda var. Kimi insanlarda fin işe yaramaz demişsiniz finasteride zaten deri altı DHT yi yok etmez bunun oranını ciddi oranda düşürür buda süreci çok yavaşlatır bazı durumlarda da durdurur.

Lomaçenko

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 53
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #13 : 26 Şubat 2022, 23:43:41 »
hovarda bir arkadasın lafı vardı dalgayı koparmadan cennette gidemicez derdi :)
 konu sahibi arkadasa çok tşkler boyle konulara ihtiyacımız var
Rica ederim

vicrattlehead

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 4
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesine kesin çözüm ! Bölüm 3
« Yanıtla #14 : 02 Mart 2022, 19:59:19 »
eger sadece sac derisi altindaki dht sac dokulmesini tetikliyorsa dutasterid icerikli mezoterapi bu bolgede is gorur mu?

 

Facebook Twitter Instagram