Saç Ekimi Sonuçları

Saç Ekimi Sonuçları => Saç ekimi sonuçları => Konuyu başlatan: melar - 23 Mart 2019, 22:13:50

Başlık: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 23 Mart 2019, 22:13:50
Selam arkadaslar,

asmed'de ocak ayinda ekim yaptirdim.. benim istedigim cok daha ince ve yukaridan, yani benim dogal cizgime cok yakin bir sac cizgisiydi ve 1500-1800 graft arasinda bir rakamin yetecegini umuyordum/bekliyordum. Koray Bey cok cok daha asagidan bir cizgi tavsiye etti saclarim bol ve cok kalin oldugu icin de 3000 graftlik ve temple bölgesini de kaplayan bir plan cikardi bana. O da bana asiri fazla geldi, yüz cizgimi radikal bir sekilde degistirecegi icin. Ve bir sekilde ortada bir yerde bulustuk. 2400 graftte karar kildik. Fotograflarda gördügünüz gibi sac ekimi sadece ön tarafta ve köselerde. sakak bölgesi benim icin önemli olmadigi icin ve ben zaten olabildigince az graft kullanilmasindan yana oldugum icin orayi o sekilde biraktik. benim olabildigince az graft kullanilmasini istememin en büyük sebebi donör bölgede ilerideki sac dökülmemi de düsünerek yeterince sac olmasiydi. Koray Bey bu konuda beni rahatlatti ve saclarimda minyatürizasyon olmadigini ve cok büyük ihtimalle proscarla gelecekteki sac dökülmemin duracagini ve bu tek seferlik sac ekiminin bana yetecegini söyledi. Onun bu konudaki tecrübesine tamamen güvenmekle beraber yine de proscar'in sac dökülmemi durduramayabilecegi ihtimalini de göz önünde bulunduruyorum,simdilik temkinliyim ve önümüzdeki 3-4 yil boyunca sac dökülmemi gözlemleyecegim. Eger dökülmenin durduguna emin olursam belki Koray Bey'in planladigi gibi, sac cizgimi daha da asagiya cekip sakaklara da sac ektirebilirim. Donör bölge ve sac yapim konusunda sanirim sansliyim.

Teknik bilgiler:

Yas:34
Biyografi: 27 yasimdan itibaren dökülmeyi gözlemledim. saclarimin ön tarafta özellikle sag ve sol köselerde azaldigini ve oralardaki bosluklarin büyüdügünü yildan yila gözlemledim. iki abim var, birinin saclari benimkine cok benziyor ve o köselerdeki onda bosluk benden de daha fazla. digerinin saclari cok bol gür ve dökülmedi. babam 81 yasinda norwood ölceginde 4 ya da 5 gibi saclari.
Donör bölgedeki graft sayisi: Yaklasik 8000
graft basina düsen sac sayisi: 2.2
Sac kalinligi: 63 Mikron
ekilen graft sayisi: 2400
Ekilen alanin büyüklügü: 50 santimetrekare




Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: melar - 23 Mart 2019, 22:16:20
ekimin hemen öncesi ve sonrasi. Ücüncü fotograf 8. gün, ve dördüncü fotograf 15. günde cekildi
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: melar - 23 Mart 2019, 22:19:39
ilk fotograf 15. gün, ikinci fotograf 2 ay sonrasindan
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: robie_fowliver - 23 Mart 2019, 23:14:10
Hayırlı olsun Hocam ekiminiz. Güzel bir ekim olmuş sadece saçlı bölgeye niye girildi anlamadım. Onun dışında gerek saç kalinliğiniz gerek sac ortalamaniz çok iyi. Bu ekim yüz güldürür. Bu arada dökülme patterniniz bencede daha ileri gitmez.
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: melar - 23 Mart 2019, 23:18:57
Merhaba robie_fowliver,

cok tesekkürler. Dökülme pattern'im konusunda umarim haklisindir. Koray Bey ekim sonrasinda kontrole geldiginde bana cok yogun ve güzel bir ekim oldugunu söyledi. o an aklima ilk gelen sey su oldu: " Eyvah ön tarafta bir ton sacim var, ileride saclarim dökülürse garip bir görüntü olacak ve tüm kafami örtmesi icin geri kalan donör saclarimi cok stratejik ve dikkatli bir sekilde ektirmem gerekecek". gördügün gibi, sac dökülme travmasi olan bir insan olarak iyi haberde bile ilk aklima gelen negatif bir senaryo oldu :))))))

sacli bölgeye girilmedi. sanirim bir fotografta mavi kalemle cizilen bölgenin tamamini ekim alani gibi algilamis olabilirsin. Ama sac ekiminin hemen sonrasinda üstten cekilen fotografa dikkat edersen sacli bölgeye girilmedigini ve ekim yapilan alanin seklini göreceksin. Koray Bey'e ben ön tarafta sacli bölgeye de girilip saclari siklastirma yapilabilir mi diye sordugumda kendisi de "hayir sizin durumunuzda gerek yok cünkü sacli bölgenizde saclar yogun ve minyatürizasyon yok, girersek saglikli saclara zarar veririz" dedi.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: robie_fowliver - 23 Mart 2019, 23:29:51
Merhaba Robie_fowliver,

cok tesekkürler.

sacli bölgeye girilmedi. sanirim bir fotografta mavi kalemle cizilen bölgenin tamamini ekim alani gibi algilamis olabilirsin. Ama sac ekiminin hemen sonrasinda üstten cekilen fotografa dikkat edersen sacli bölgeye girilmedigini ve ekim yapilan alanin seklini göreceksin. Koray Bey'e ben ön tarafta sacli bölgeye de girilip saclari siklastirma yapilabilir mi diye sordugumda kendisi de "hayir sizin durumunuzda gerek yok cünkü sacli bölgenizde saclar yogun ve minyatürizasyon yok, girersek saglikli saclara zarar veririz" dedi.

Saygilar,
Melar

Evet çizime odaklandım:) o halde ekim alanınızın 50 cm2 ye tekabül etmesi zor. Zaten 50 bile olsa cm2 ye 48 greft e denk geliyor, bu bile gerekli sıklığı yakalamaya yeter. 4 ay sonra taramaya başlarsınız saçlarınızi:)
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: melar - 23 Mart 2019, 23:38:30
Selam robie_fowliver,

Koray Bey'in asistanina ekim sonrasinda ekilen alanin büyüklügünü sordugumda bana evet bu resimde gördügünüz ekim yapilan alanin büyüklügü 50 santimetrekare dedi. Isini bildigini tahmin ediyorum, yanlis bilgi vermemistir eminim.  Bence bu makul bir büyüklük. dedigin gibi, bu durumda santimetrekareye 48-50 graft düsüyor. benim bir sürü ingilizce forumda baska saygin doktorlardan okudugum santimetrekareye düsen graft sayisi 25-40 arasinda degisiyor. Koray Bey sanirim benim durumumda donör bölgenin verimli olduguna karar verdigi icin yogunlugu bu gözlemledigim ortalamadan biraz daha yüksek tuttu.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: Cihandoğan - 24 Mart 2019, 01:28:09
Bu saçlar yıkılır hayırlı olsun
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: melar - 24 Mart 2019, 01:46:36
cihandogan, tesekkürler. Umarim öyle olur. Darisi hepinizin basina :)
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: EMİNBEY - 24 Mart 2019, 01:48:58
Öncelikle ekimin hayırlı olsun,
Ekim için ne kadar ödediniz ve ödeme konusunda yardımcı oluyorlar mı?
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: melar - 24 Mart 2019, 01:55:29
Selam EMINBEY,

tesekkürler.
graft basina ASMED'de ücret 2.5 Euro. önden deposit veriyorsun. Ameliyat öncesi de geri kalan miktari ödüyorsun. Bu sistem bütün sac ekimi kliniklerinde ayni sekilde isliyor. Ödemede yardimla neyi kastediyorsun bilmiyorum. graft basina alinan ücret belli ve ameliyat öncesi bu ücreti tamamen ödemen bekleniyor.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: mehmet9465 - 24 Mart 2019, 02:01:38
Ekiminiz hayırlı olsun umarım güzel sonuçlanır
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: EndlessNegative - 24 Mart 2019, 02:10:09
Ekiminiz hayırlı olsun en iyi doktara ekim yaptımışssınız planlama çok güzel ve uslubunuz çok efendi umarım güzel sonuç olur
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: melar - 24 Mart 2019, 10:26:51
Merhaba EndlessNegative,

tesekkürler yorum ve dilekleriniz icin.
Buradan her ay fotograflarla güncellem yapmaya devam edecegim.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: Hintell - 24 Mart 2019, 11:13:09
Ekimin hayırlı olsun kardeşim  güzel bir planlama sıkı bir ekim saçlarında çok kaliteli duruyor umarım güzel bir sonuç alırsın hayırlı olsun.
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: TonyMontana - 24 Mart 2019, 11:27:05
Bu nasıl kaliteli saçtır maşallah :) Hem merkez hem saç bu kadar kaliteliyken alınacak sonuç süper olacaktır. İnşallah tabi :) Kabul dökümü sonrası görüntü çok sık ve titiz işlem yapıldığını ortaya koyuyor. Hayırlı olsun.
Başlık: Ynt: asmed 2400
Gönderen: melar - 24 Mart 2019, 11:59:28
Merhaba  TonyMontana,

cok tesekkürler bu güzel yoruma. :)
Senin thread'ine baktim simdi. Bravo, bence kaliteli sac ve sac ekimi neymis orada görülebilir:)

Saygilar,
Melar

Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft
Gönderen: melar - 24 Mart 2019, 21:37:39
Merhaba Hintell,

tesekkürler yorum icin. :)

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft
Gönderen: onizuka eikichi - 25 Mart 2019, 06:43:37
Güzel bir planlama yapılmış ve arkadaşların da dediği gibi kaliteli saçlarınız var. Muhtemeldir ki 1 seneye sonunda çok iyi bir sonuca ulaşacaksınız.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft
Gönderen: son gohan - 25 Mart 2019, 06:47:16
hadi hayırlı olsun umarım sonuç istediğin gibi olur
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft
Gönderen: tsimonoce - 25 Mart 2019, 12:24:46
Gecmis ve hayirli olsun....
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft
Gönderen: melar - 25 Mart 2019, 14:02:22
Merhabalar,

tüm bu güzel ve umutlandiran mesajlar icin tesekkürler.

Ekte 2 ay sonrasindaki halimi gösteren ve günisiginda cekilmis bir resmimi koyuyorum.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft
Gönderen: Hintell - 25 Mart 2019, 14:09:56
Ekim bölgesınde baya ekim saçı görülüyor şok dökülmeden mi kaldı yeni mi çıktı onlar dostum?
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft
Gönderen: tsimonoce - 25 Mart 2019, 14:14:38
Ekimin 2 ay önce olmus... basliga tarihi koyarsan tarihe bakarak degerlendirme daha kolay olur....
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft
Gönderen: melar - 25 Mart 2019, 14:58:55
Ekim bölgesınde baya ekim saçı görülüyor şok dökülmeden mi kaldı yeni mi çıktı onlar dostum?

Merhaba Hintell,

ekim bölgesinde gördügünüz uzun saclar sok dökülmeye direnen saclarim. sok dökülmede yari yariya bir kayip oldu sanirim. Fotografta belli olmasa bile cok yakindan bakinca bu uzun saclarin arasinda 1  milimetrelik ya da daha da kisa bircok sac var. Sanirim/umarim 1-2  ay sonra o saclar da uzarsa görüntüde bariz bir fark olabilir.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft
Gönderen: melar - 25 Mart 2019, 15:02:21
Ekimin 2 ay önce olmus... basliga tarihi koyarsan tarihe bakarak degerlendirme daha kolay olur....

Tsimonoce,

tesekkürler tavsiye icin. Tarihi ekledim.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 05 Nisan 2019, 12:21:50
Merhabalar,

burada gelenek galiba. Ben de 70. gün fotograflarimi koyuyorum asagiya. 10 gün öncesiyle beklendigi üzere arada dramatik bir fark yok. Sanirim bir sonraki fotograf koymayi 100. güne saklayacagim belirgin bir fark görebilmek icin.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Hintell - 05 Nisan 2019, 12:32:34
Aslında Fark var Tüylenmeler kararmalar hafif hafif başlamış 100 günde çok farkedicek bu saç şuanki gördüğüm fotograftan bunu söyleyebilirim. Tecrübe ile sabittir:)
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 05 Nisan 2019, 12:37:15
Uzmanimiz öyle diyorsa öyledir :))
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: kandan - 05 Nisan 2019, 14:12:40
erken zamanda gelmeye başlamış saçlar süper olucak sonuc gibi hissettirdi
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 02 Mayıs 2019, 20:28:34
Merhaba,

100. günü de devirmis bulunuyorum. Hala 70. gün cektigim fotograflarla arada cok bariz bir fark yok ama diplerde sadece ucu 1 milimetre cikmis bir cok coklu graft var. Sanirim onlarin tam olarak cikisi 120-180. günler arasinda olacak. Yani biraz daha beklemem gerekiyor sanirim atagi görmek icin.
Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Nhympex - 02 Mayıs 2019, 22:16:18
Yüz güne göre güzel kararmalar bence 120 de çok daha güzel olur melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Hintell - 02 Mayıs 2019, 22:39:15
Baya saç çıkışı olmus ince ince güzel bence melar 100 gün için
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 02 Mayıs 2019, 22:55:35
Tesekkürler arkadaslar. Insan tabii ki saclari 100.  günde  deli gibi cosanlarin oldugu o azinlikta olmak istiyor. ama aslinda en önemlisi saclarin cikmasi, erken ya da gec.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Hintell - 03 Mayıs 2019, 10:52:46
Tesekkürler arkadaslar. Insan tabii ki saclari 100.  günde  deli gibi cosanlarin oldugu o azinlikta olmak istiyor. ama aslinda en önemlisi saclarin cikmasi, erken ya da gec.

Saygilar,
Melar

100 güne göre baya çıkışın olmuş melar bundan daha fazlası da olsa seni gene tatmin etmezdi en güzeli saçların olağan süreçlerine göre gelişmesi ve sonucun mutlu etmesi.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 03 Mayıs 2019, 11:31:09
Tesekkürler arkadaslar. Insan tabii ki saclari 100.  günde  deli gibi cosanlarin oldugu o azinlikta olmak istiyor. ama aslinda en önemlisi saclarin cikmasi, erken ya da gec.

100 güne göre baya çıkışın olmuş melar bundan daha fazlası da olsa seni gene tatmin etmezdi en güzeli saçların olağan süreçlerine göre gelişmesi ve sonucun mutlu etmesi.


:) haklisin hintell. insan psikolojisi.. asla memnun olmuyoruz arkadas...

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Drarda - 03 Mayıs 2019, 15:48:04
Baya saç teli çıkmış 100 günde önlerde tabi ince 120 günde farkeder görüntü.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: gurbetCİİ - 03 Mayıs 2019, 15:51:33
Evet baya kararma olmuş
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Zobizeretta - 03 Mayıs 2019, 16:46:30
Şakaklarından baya saç çıkışı olmuş senin saçlar siyahmı kahverengimi melar?
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 03 Mayıs 2019, 18:39:56
Şakaklarından baya saç çıkışı olmuş senin saçlar siyahmı kahverengimi melar?


Zobizeretta,

resimde galiba saclarim siyah gibi görünüyor. Ama saclarimin rengi daha acik. Kumral-kahverengi diyebiliriz sanirim.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: onizuka eikichi - 03 Mayıs 2019, 20:13:02
Güzel gidiyor ekiminiz yazın sonlarına doğru mutlu olacağınızı düşünüyorum
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 03 Mayıs 2019, 20:57:21
Güzel gidiyor ekiminiz yazın sonlarına doğru mutlu olacağınızı düşünüyorum

Tesekkürler.. Benim de tahminim o yönde. Beklemek hic kolay degil hakkaten...
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Kel12.02.2018 - 04 Mayıs 2019, 15:42:27
Cm2 başına 48 greft ekilmiş × 2,2 saç ortalamasıyla yani 106 saça tekabül ediyor. Saç kalitende çok iyi görünüyor. Başarılı bir sonuç alma ihtimalin çok yüksek.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 04 Mayıs 2019, 18:03:24
Cm2 başına 48 greft ekilmiş × 2,2 saç ortalamasıyla yani 106 saça tekabül ediyor. Saç kalitende çok iyi görünüyor. Başarılı bir sonuç alma ihtimalin çok yüksek.

Tesekkürler bu umut veren sözler icin. Sizin Muttalip Bey'deki vertex ekiminizi de sabirsizlikla takip ediyorum. Umarim ekimlerimiz bekledigimiz basariya ulasir.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 23 Mayıs 2019, 20:37:33
Selamlar,

ben de 120. günü geride birakmis bulunuyorum. Sanirim gelismem 120. günde olmasi gerektigi gibi. Diplerde hala cok fazla tam cikamamis ve elime diken gibi batan saclar var. Yani o atak henüz gelmedi. ama 120-160. günler arasinda artik o atagin gerceklesecegini bekliyorum. Biri günisiginda digeri de cok güclü bir fluorescent lamba isiginde cekilmis fotograflar koyuyorum. Beklendigi gibi güclü isikta cekilmis fotograflarda saclarim daha seyrek görünüyor. Sanirim gelismeyi görmek icin bu isikta cekilmis fotolari referans almak gerekiyor. Sac rengimi de tam oldugu gibi gösteriyor güclü isik.

Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Trablons - 23 Mayıs 2019, 20:50:29
güzel gidiyor muhtemelen firesiz olacak süreç sonunda.bu arada alnın açık hali de fena değil sevgili melar.avengers'daki şu arkadaşa benzettim :

Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 23 Mayıs 2019, 21:01:01
Selam Trablons,

 ;D ;D ;D ;D Tom Hiddleston degil mi o? Bu arada evet, ekim öncesi saclarim hem yapisi hem de alin acikligi anlaminda Tom'a benziyor. Iyi yakaladin.

Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Zobizeretta - 23 Mayıs 2019, 22:54:04
Gayet iyi gidiyor melar hızlı bir süreç olucak
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Nhympex - 24 Mayıs 2019, 10:43:22
baya kararma başlamış melar güzel olacak saçlar inşallah
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Hintell - 24 Mayıs 2019, 10:49:39
Baya ince ince saçlar çıkmış  güzel bir kararma olmuş sürec güzel gidiyor melar cım
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Gastamonulu - 24 Mayıs 2019, 15:37:23
Gayet guzel surec. Kapaticilkk ve yogunluk guzel olacak. Bu kadar kisa surede iyi kararma olmus. 4-6 ay arasi bahsettigin ataklar olur. Sonrasi sacin formunu almasi kalnlasmasi vs olur diye dusunuyorum. Senin surec erken bitecek gibi
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Bal Porsuğu - 24 Mayıs 2019, 15:55:01
hızlı bir sürecin olucak sayın melar maşallah diyorum
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 24 Mayıs 2019, 18:46:46
Merhaba,

agizlardan bal damliyor. Tesekkürler! 150. gün fotolarimda birlikte görecegiz atak ne durumda.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Drarda - 24 Mayıs 2019, 19:09:28
sürecin güzel gidiyor melar maşallah
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: TonyMontana - 24 Mayıs 2019, 19:40:38
70-100 gün arası değişim gayet güzel. Hedef 250. Gün :) bol sabır dilerim, sürecin en durağan aşaması bitti bundan sonra gün gün değişim olacak.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: c1garo - 24 Mayıs 2019, 21:23:07
Saçlarınız  çok güzel olmuş . Güle güle tarayı nız .
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 24 Mayıs 2019, 22:15:36
Saçlarınız  çok güzel olmuş . Güle güle tarayı nız .

Merhaba c1garo,

saclarim daha olmadi.  ;D ;D Daha 4 ay oldu, taranacak birsey yok ortada
Yine de tesekkürler bu yoruma

Iyi aksamlar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: c1garo - 26 Mayıs 2019, 15:07:57
Sonuç belli oyuzden öyle yazdım.☺
Saçlarınız  çok güzel olmuş . Güle güle tarayı nız .
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 26 Haziran 2019, 22:32:08
Merhabalar,

aylik paylasimlara devam. 150. günümü doldurmus bulunuyorum. bir sonraki postta devam fotolarim olacak..
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 26 Haziran 2019, 22:32:53
devam..

Hala saclarima o 100. gün sonrasi bekledigim  atagin gelmedigini düsünüyorum. Ama belki de bende bir anda atak yapmak yerine tüm zamana dagilmis bir büyüme de olabilir. elimi ekilen yerlere gezdirdigimde hala diken gibi saclar batiyor. Yani umut etmeye, olumlu düsünmeye devam :)

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: EMİNBEY - 26 Haziran 2019, 22:58:26
Meral hocam belkide sizin ekim süreciniz biraz yayılmış şekilde ilerliyordur. Bence 5 aylık sürece göre önceki halinizden kat kat daha güzel bir görüntü ortaya çıktı. daha da güzel olacaktır. Tamamen bir yargıya varabilmek için galiba 1 senelik süreç tamamlanması gerekiyor.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Erolkara - 26 Haziran 2019, 23:00:43
bence çok iyi şu anki durum.forumda takip edebildiğim kadarıyla 5 ay çok erken bir süreç oluyor .genelde 7 ve 8 aylara kadar durumlar çok değişiyor ,seninde öyle olur bence.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: tsimonoce - 27 Haziran 2019, 11:59:46
Kardes Asmede sac ektirmissin ama senin telefonun kamerasi sanki pek iyi degil :)
ii gidiyor gibi....
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: DieAnotherDay - 27 Haziran 2019, 15:47:53
100 güne göre baya hızlı bir süreç ama resim kalitesi düşük melar neyze zaten daha net resimler eklersin maşallah kardeşim.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: prelude034 - 27 Haziran 2019, 16:49:28
150.gün için kötü diyemeyiz geriden geliyor muhtemelen. 180-210 aralığında sonuç kendisini belli edecektir büyük oranda. Sabretmek zor, hele son düzlüğe girilirken, inşallah güzel sonuçlanır.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 29 Haziran 2019, 02:04:58
Kardes Asmede sac ektirmissin ama senin telefonun kamerasi sanki pek iyi degil :)
ii gidiyor gibi....
Merhaba Tsimonoce,
aynen öyle ;-).  Hic bir tezatlik yok bu iki durum arasinda.
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Gençadam - 29 Haziran 2019, 11:02:25
Keşke kaliteli bir telefon ile çekip koysan yorum yapmak çok zor
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Hintell - 29 Haziran 2019, 17:43:27
Melar güzel bir kaç resim at :)
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 20 Ağustos 2019, 17:56:14
Selamlar herkese,

ekte 7. aydaki halimi gönderiyorum. Telefon kameramdan pek memnun degildiniz en son fotolarda. Ayni kamerayla cekildi bu fotograflar. o yüzden kalite konusunda yine  tatmin edemiyorum sizi.  ;)

Suan ki durumuma gelince: Cok memnun degilim. Saclarimda cikislar benim tahminim %50 civarinda. Aynadan bakinca cok seyrek görünüyorlar ve bundan sonra öyle bir atak yapip da ekilen saclarin cikmasinin Asmed'de söz verilen %90-%95 seviyesine ulasacagini pek sanmiyorum. %70 ciksa bile sevinirim. Bundan sonra en fazla biraz daha hacim kazanir benim tahminim. Tabii kafa derimi kapatmaya bu ne kadar yeter ondan emin degilim. Benim avantajim kendi saclarimin da kalin telli olmasi ve kafamda cok fazla aciklik olmadigindan ekilen kisimin hemen gerisindeki saclarimin da onlari örtmesi. Umarim kendi saclarim dökülmez.

Bir de ekilen saclarima parmaklarimla dokundugumda hala elime igne ucu gibi bir sürü sac batiyor deride. ama bu batan saclarin cogu ölü saclar sanirim. cünkü test icin aralarindan 10-15 tanesini parmaklarimla cekmeye calistim ve bunlarin hepsi kolayca elime geldi. 2-3 milimetrelik kisa köksüz L seklinde saclardi. Garip de geldi ölü saclarin 7aydir bütün o yikamalara direnip de hala deride olmalari.

Bir yili doldurmadan bir yargiya varmamak lazim biliyorum. O yüzden hala bekliyorum ve umutluyum ancak kendimi psikolojik olarak beklentimin tutmamasina da hazirladim. Cünkü bu gayet olasi görünüyor elimdeki verilere dayanarak.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 20 Ağustos 2019, 17:57:12
fotolara devam..
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 20 Ağustos 2019, 17:58:49
Selamlar herkese,

ekte 7. aydaki halimi gönderiyorum. Telefon kameramdan pek memnun degildiniz en son fotolarda. Ayni kamerayla cekildi bu fotograflar. o yüzden kalite konusunda yine  tatmin edemiyorum sizi.  ;)

Suan ki durumuma gelince: Cok memnun degilim. Saclarimda cikislar benim tahminim %50 civarinda. Aynadan bakinca cok seyrek görünüyorlar ve bundan sonra öyle bir atak yapip da ekilen saclarin cikmasinin Asmed'de söz verilen %90-%95 seviyesine ulasacagini pek sanmiyorum. %70 ciksa bile sevinirim. Bundan sonra en fazla biraz daha hacim kazanir benim tahminim. Tabii kafa derimi kapatmaya bu ne kadar yeter ondan emin degilim. Benim avantajim kendi saclarimin da kalin telli olmasi ve kafamda cok fazla aciklik olmadigindan ekilen kisimin hemen gerisindeki saclarimin da onlari örtmesi. Umarim kendi saclarim dökülmez.

Bir de ekilen saclarima parmaklarimla dokundugumda hala elime igne ucu gibi bir sürü sac batiyor deride. ama bu batan saclarin cogu ölü saclar sanirim. cünkü test icin aralarindan 10-15 tanesini parmaklarimla cekmeye calistim ve bunlarin hepsi kolayca elime geldi. 2-3 milimetrelik kisa köksüz L seklinde saclardi. Garip de geldi ölü saclarin 7aydir bütün o yikamalara direnip de hala deride olmalari.

Bir yili doldurmadan bir yargiya varmamak lazim biliyorum. O yüzden hala bekliyorum ve umutluyum ancak kendimi psikolojik olarak beklentimin tutmamasina da hazirladim. Cünkü bu olasi görünüyor elimdeki verilere dayanarak.

Saygilar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Hintell - 20 Ağustos 2019, 18:34:43
Daha zaman var ilerki aşamalarda kalınlaşarak daha iyi bir duruma geleceğini düşünüyorum saçlaranı ayırarak çekme ama tara öyle cek :) inşallah süreç sonu güzel olucak kardeşim
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 20 Ağustos 2019, 18:53:19
Selam Hintell,

kalinlasacagini ben de düsünüyorum saclarin.. Ama tatmin eder mi cok emin degilim, hele de bu seyreklikte.
böyle saclari kaldirarak foto cekmemin sebebi  seyrekligin bu sekilde cok daha bariz bir sekilde görülmesi. Ama yarin bir de tarakla yatirilmis halini cekip koyarim.

Iyi aksamlar,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Hintell - 20 Ağustos 2019, 18:56:14
Anladım saçları açıp çekince araları seyrek gösteriyor ister istemez tarasan çok daha güzel durur
12 ay sonunda inşallah güzel olucaktır memnun kalacağını düşünüyorum umutsuzluk yok:) baya saç çıkmış bir kalınlaşsınlar güzel olucak tamamdır kardeşim.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: duranalp - 20 Ağustos 2019, 20:07:37
Usta resimlerden pek yorum yapabilmek mümkün değil.Seyreklikler görünüyor fakat seviyesini sen daha iyi görüyorsundur.Saç ekim sonuçları galiba 10-12. aylarda netleşiyor.Büyük farklar olmasa da bu halinden çok daha iyi olacaktır bence.

Asmed kaliteli bir merkez olduğu için bu ekimi kabullenmeyecektir.İlave bir ekim yapalım derlerse kabul eder misin usta.Yoksa başka bir çözüm yolu mu düşünürsün.Henüz erken tabi bunları konuşmak için tabi ama yine de tüm olasılıklara göre planlarınız vardır aklınızda.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: prelude034 - 20 Ağustos 2019, 20:11:47
2-3 aylık evrede mutlaka kalınlaşıp hacim kazanacaktır ama, ekim yapılan bölgenin arka değil ön bölge olduğunu düşünerek, ön bölgeninde en hızlı sonuç veren bölge olduğu için %10-20 aralığında gelişme olacağını düşünüyorum. İnş. %50 daha çıkış olur, tamamı kapanır.
Kötü ihtimal olsa bile, ülkenin en iyi yerlerinden birinde yaptırmışsın, her şartta işlerinin arkasında duracaklardır ve gerekirse revizyon yapıp mutlaka seni mutlu edecek bir sonuç ortaya konacaktır.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: sloocer - 20 Ağustos 2019, 21:37:02
Olmamış melar dostum.. ben çok optimist olamıyorum 7. Aydan sonra çok şeyin değişeceğini düşünmüyorum.
Neyseki donör sağlam , Asmed sağlam.. 2. Bir revize ile halledersin
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: My Precious - 20 Ağustos 2019, 22:04:28
Olmamış melar dostum.. ben çok optimist olamıyorum 7. Aydan sonra çok şeyin değişeceğini düşünmüyorum.
Neyseki donör sağlam , Asmed sağlam.. 2. Bir revize ile halledersin
Reyis yine kırmızı hapı damardan verdin

Ekime gelirsek bu ekim umudumu çok kırdı bende asmede ekim yaptırmayı düşünüyordum saç yapımız aynı 1 2 seneye açıklığımda seninki gibi olacak(fin işe yaramazsa) ve ekim yaptıracaktım ama yok ekim işi cidden hem maddi hemde psikolojik olarak sıkıntılı bir iş ve sonuçta en iyi yere de gitsek belli olmuyor bir kez daha medikal tedaviye erken yaşta başlamamın ne kadar doğru bir karar olduğunu anladım
Yaşınız var açıklığınızda dert edilecek değil ve şekil verince güzel duruyor hocam bence sadece finasteride kullanın dökülmeniz yavaştır zaten.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: sloocer - 20 Ağustos 2019, 22:10:51
Reyis yine kırmızı hapı damardan verdin

Ekime gelirsek bu ekim umudumu çok kırdı bende asmede ekim yaptırmayı düşünüyordum saç yapımız aynı 1 2 seneye açıklığımda seninki gibi olacak(fin işe yaramazsa) ve ekim yaptıracaktım ama yok ekim işi cidden hem maddi hemde psikolojik olarak sıkıntılı bir iş ve sonuçta en iyi yere de gitsek belli olmuyor bir kez daha medikal tedaviye erken yaşta başlamamın ne kadar doğru bir karar olduğunu anladım
Yaşınız var açıklığınızda dert edilecek değil ve şekil verince güzel duruyor hocam bence sadece finasteride kullanın dökülmeniz yavaştır zaten.

Bizde adamına göre farklı renk hap yok.. herkese kırmızı ..
Bazen hersey tamda olsa sonuç tam olmuyor.. bazense operasyona ait sürecin tam olan tek şeyi sonuç oluyor. Bi yerde şans faktörü “bende burdayım “ diyebiliyor..

Ama benim yazdıklarıma çok takılma Melar ... çoğuna göre süreç 16 aya kadar devam ediyor.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Dr.hair - 20 Ağustos 2019, 22:32:23
Kabuk dökümü sonrasına bakarak daha saçların çıkması gerekiyor.  Süreç devam ediyordur.  Inşallah mutlu olursun 2. Bir işlem ihtiyacın olmaz.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: emin43 - 20 Ağustos 2019, 22:33:53
Kardeşim fotoraflar malesef kaliteli değil onun için yorum çok zor bu fotolara ; ama bence beklemekte 12 aya kadar fayda var
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: derman1903 - 20 Ağustos 2019, 22:45:20
Merhaba Melar,

Maalesef bu ekim seyrek kalmış bundan sonra mucize olmazsa  seyreklik çok kapanmaz. En gıcığıda saçını hep uzun tutmak mecburiyetinde ve ayna karşısında saçlarını tararken o seyrek ekim alanını öndeki mevcut saçlarınla kamufüle etmekle uğraşırsın ama hep bir yerden patlat verir seyreklik belli olur öyle bir an gelir yolda yürürken  bir rüzgar vurur saça kamufule ettiğin  seyrek alan hemen ortaya çıkar.  O yüzden kendini 2. ekime hazırla psikolojik olarak yoksa idare edilmez bu haliyle. Biliyorum melar ağzımdan bal damlamıyor acı ama gerçekleri dile getirmek durumundayız.

Saygılar.
derman1903
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: YILDIRIM - 20 Ağustos 2019, 23:17:52
Selamlar herkese,

ekte 7. aydaki halimi gönderiyorum. Telefon kameramdan pek memnun degildiniz en son fotolarda. Ayni kamerayla cekildi bu fotograflar. o yüzden kalite konusunda yine  tatmin edemiyorum sizi.  ;)

Suan ki durumuma gelince: Cok memnun degilim. Saclarimda cikislar benim tahminim %50 civarinda. Aynadan bakinca cok seyrek görünüyorlar ve bundan sonra öyle bir atak yapip da ekilen saclarin cikmasinin Asmed'de söz verilen %90-%95 seviyesine ulasacagini pek sanmiyorum. %70 ciksa bile sevinirim. Bundan sonra en fazla biraz daha hacim kazanir benim tahminim. Tabii kafa derimi kapatmaya bu ne kadar yeter ondan emin degilim. Benim avantajim kendi saclarimin da kalin telli olmasi ve kafamda cok fazla aciklik olmadigindan ekilen kisimin hemen gerisindeki saclarimin da onlari örtmesi. Umarim kendi saclarim dökülmez.

Bir de ekilen saclarima parmaklarimla dokundugumda hala elime igne ucu gibi bir sürü sac batiyor deride. ama bu batan saclarin cogu ölü saclar sanirim. cünkü test icin aralarindan 10-15 tanesini parmaklarimla cekmeye calistim ve bunlarin hepsi kolayca elime geldi. 2-3 milimetrelik kisa köksüz L seklinde saclardi. Garip de geldi ölü saclarin 7aydir bütün o yikamalara direnip de hala deride olmalari.

Bir yili doldurmadan bir yargiya varmamak lazim biliyorum. O yüzden hala bekliyorum ve umutluyum ancak kendimi psikolojik olarak beklentimin tutmamasina da hazirladim. Cünkü bu gayet olasi görünüyor elimdeki verilere dayanarak.

Saygilar,
Melar

Merhaba gecmis olsun oncelikle 12 ayin sonunda ins istdeginiz saclara goruntuye ulusirsiniz    ASMED le 7 ay fotiraflarini paylastiniz mi onlar surecle alakali ne soylediler ne tavsiyede bulundular paylasirsaniz sevenirim
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: YILDIRIM - 20 Ağustos 2019, 23:20:07

Merhaba gecmis olsun oncelikle 12 ayin sonunda ins istdeginiz saclara goruntuye ulusirsiniz    ASMED le 7 ay fotiraflarini paylastiniz mi onlar surecle alakali ne soylediler ne tavsiyede bulundular paylasirsaniz sevenirim
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: melar - 20 Ağustos 2019, 23:49:12
merhabalar,

tesekkürler yorumlar icin. Acikcasi benim moralimi bozmadiniz. Herkes olumsuz fikirlerini rahatca ifade edebilir. Burasi kirilma gücenme yeri degil düsünceleriniz saygi cercevesinde ifade edildigi sürece. Ayrica ben de yukaridaki mesajlarimda bu seyreklikten memnuniyetsizligime ve bundan sonra artik bir gelisme/degisme beklemedigime deginmistim. Demem o ki, ben de farkindayim olayin, ne kadar Hintell arkadasimiz olumlu yaklasmaya calissa da.

ekim yapilan alan görece kücük ve geri kalan saclarim da (henüz) saglam ve iyi destek oldugundan su an icin kapatma gibi bir derdim yok. Kolayca degisik yönlere yatirip sekil verebiliyorum. ama kendi saglam saclarim bu kadar iyi kapatmasaydi bu ekim alanindaki seyreklik bariz göze carpacakti.

Revizyona gelince. Henüz erken. Ama revizyon donörümde daha da az sac kalmasi anlamina geliyor. gelecekteki muhtemel sac dökülmemi de düsünerek simdilik bu konuda temkinli davranacagim. Ayrica sac ekiminin ne kadar mesakkatli ve zorlu bir sürec oldugunu yasadim gördüm. Revizyon benim icin bu sebepten de ötürü hic cazip bir secenek degil.

Iyi geceler,
Melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: SolAçık - 21 Ağustos 2019, 01:12:03
Asmed size ne dedi süreciniz ile ilgili
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: tsimonoce - 21 Ağustos 2019, 10:33:51
Canini sikma.... umarim son aylarda ciddi gelismeler olur...
Donör saglam... bundan 1 yemek daha cikar....
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: c1garo - 21 Ağustos 2019, 10:58:23
Şakaklar ekimden öncede seyrek diyordu. Buralara fazla   yoğunlasılmadi sanırım. Bir Ekim gerekiyor gibi buralara .
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: onizuka eikichi - 21 Ağustos 2019, 14:58:50
Benim bu ekimden beklentim çok yüksekti böyle ilerlemesi açıkcası süpriz oldu. Asmed'in forumdaki son ekimlerinde başarı oranı düşmeye başladı eskiden çok daha başarılı sonuçlara ulaşıyorduk. Gerçekten ne kadar maddi külfetin altına da girsek saç ekim işi biraz da şansa işi ben bunu forumdan çok net anladım. Melar Bey sizin de revizyona temkinli yaklaşmanızı çok iyi anlıyorum. Varolan saçlarınızın dökülme durumunu kestiremediğiniz için ön hatta fazla greft harcanmasını haklı olarak istemiyorsunuz. Varolan saçlarınız sık olduğu için ön hatta sık bir ekim yapılmış şimdi 1000 greft revizyon yapılsa ön hatta 3500 greft gibi bir rakam harcanmış olacak. Umarım böyle zor bir kararı vermeye hiç gerek kalmaz. Bu saçlar %40 kalınlaşma dahi gösterse bana göre can sıkıcı durum ortadan kalkar gibi gözüküyor. En önemlisi ekim yaptırdığınız yer Asmed olduğu için mutlaka size en iyi çözüm önerisini sunacaktır.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: vidi - 21 Ağustos 2019, 19:01:41
Ben bu saçın 6 ay sonra istenen seviyede olacağı kanaatindeyim  sadece çıkanlar güçsüz ve alttan tüy şeklinde çıkacaklar gene olacaktır. 1 sene sonunda net yorumu yapabiliriz.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Hintell - 22 Ağustos 2019, 11:13:10
6 ay bu kadar çıkış olmuş sana olmamış demek doğru değil çekim de önemli tarayıp çekmeli melar bence baya saç çıkmış 8/9 aylarda hacim kazanıcak o saçlar ve güzel olucak.
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: YunuSedaT - 22 Ağustos 2019, 22:44:04
Bencede güzel olacak çıkmış saç hiç olmasa amenna tmm da çıkmış saçlar melar
Başlık: Ynt: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
Gönderen: Lion - 25 Eylül 2019, 14:56:25
melar son durum nedir ?