Saç Ekimi Sonuçları
Saç Ekimi Sonuçları => Saç ekimi sonuçları => Konuyu başlatan: Mdgn - 02 Ocak 2025, 19:50:18
-
Herkese merhabalar,
30 yaşındayım. Saçlarımda ciddi bir kayıp yaşadığımı ilk kez 25 yaşındayken saçlarımı uzun bir süreden sonra 3 numaraya vurdurduğumda anlamıştım. Norwood 3-3a gibi görünen saç dökülmemi engellemek amacıyla minoxidil sprey ve xpecia kullanmaya başladım. İlk 2-3 sene gerçekten saç miktarımı arttıran ve açıklıklarımı belirli bir ölçüde kapatmamı sağlayan bu ürünler, son iki senede etkilerini kaybetmeye başlamıştı. En sonunda saçlarımın önceki halimden de kötü bir noktaya geldiğini anlayınca ve çevremden açıklıklarımın arttığı ile ilgili yorumlar okuyunca saç ektirmeye karar verdim.
Kasım sonunda Op. Dr. İlhan Serdaroğlu'nun Bağdat Caddesi'nde bulunan kliniğine gittim. Aklımda olan, saçlarımda seboreik dermatit olmasının operasyona bir engel teşkil edip etmeyeceği, minoxidil kullanımımın mevcut saç durumum konusunda yanıltıcı olma ihtimali, saç dökülmemin ileriki yıllarda artma ihtimali ve bu ihtimale karşı ekimin nasıl yapılması gerektiği gibi bir çok soruyu İlhan Hoca'ya sordum ve kendisi bana tüm bu konuları ayrıntıları ile anlayabileceğim bir biçimde aktardı. Aklıma takılan tüm konular üzerine konuştuk. Ayrıca faullerimin şakaklara doğru olan üst kısımlarında olan seyrekleşmeler sebebi ile ilgili kısımlara da saç ektirmek istediğimi söyledim, fakat İlhan Hoca dürüstçe o bölgeye de ekim yapabileceğini, fakat ilgili bölgedeki saçlar zayıf, donördeki saçlar ise kuvvetli ve kalın olacağından çok yapay görüneceğini ve oraya ekim yapmayı tercih etmeyeceğini söyledi. Kendisi sanırım plastik cerrah olması sebebiyle gerçekten estetik ve doğal görünüme büyük bir önem veriyor ve saç ekimini bu konuları da dikkate alarak planlıyor. Özellikle bu konu benim en pozitif bulduğum noktalardandı.
27 Aralık 2024 Cuma gününe kadar Trixowell Advanced besin desteğini kullandım ve operasyondan 1 hafta önce elektronik sigara kullanmayı bıraktım. Operasyon günü saat 9.30 gibi kliniğe vardım, ilgili formları imzaladıktan sonra işlem öncesinde fotoğraflarım çekildi ve saçlarım kesildi. Saat 10-10.30 gibi lokal anestezi iğnelerini yapmaya başladı İlhan Hoca. Beklediğimden çok daha az acı hissettim, kendisi özellikle her noktayı acı hassasiyetinin tamamen yok olması için tekrar tekrar inceledi. Donör bölgemde hiç bir noktada hassasiyet kalmadığına emin olduktan sonra greft alımına başladı, tüm greftleri İlhan hoca kendi aldı. Operasyonda az bir miktar acı hissettiğim tek an lokal anestezinin yapıldığı andı. Sonrasında operasyonun hiç bir yerinde herhangi bir acı hissetmedim. Greft alımı sırasında televizyondan istediğim kanalı açabileceğim söylendi, bir 10-15 dakika izledikten sonra İlhan Hoca ile muhabbet etmeye başladık, televizyonu kapattık ve o şekilde muhabbet ederek devam ettik :). Greft alımı bittikten sonra bir mola verildi, yemek yedik, tuvalet ihtiyacımı giderdim ve öğlen 13 gibi bu sefer ekim işlemine geçildi. Ekim işlemi de oldukça rahattı ve saat 15.30 civarlarında greftlerin ekimi de tamamlanmıştı.
Operasyon sonrası oldukça rahattım, hiç bu kadar acısız ve sorunsuz olmasını beklemiyordum diyebilirim. İlk geceden itibaren sırt üstü bir şekilde uyumaya başladım. Herhangi bir ağrı, sızı, kanama veya ödem problemim olmadı. Sadece maalesef 2. günün gecesinde ve 3. günün gecesinde tam kafamı kaşırken uyandım, bir sefer de yine uykuluyken elimi tırnaklarımla ekim bölgesine çarptım. Ufak kanamalar oldu fakat İlhan Hoca'ya gösterdim ilgili bölgeleri ve greftlerin yerinden çıkmadığını, en azından çok büyük bir hasar olmadığını söyledi. Şu anki süreçte yaşadığım tek olumsuzluk, kendi hatamdan kaynaklanan bahsettiğim durumlar oldu. Umarım uyurken hatırlamadığım farklı el sürtmelerim olmamıştır :)
3. gün yani 30 Aralık Pazartesi günü yıkama için kliniğe gittim, ilk yıkamam yapıldı. Sonraki günlerde saçımı ne şekilde yıkamam gerektiği bana anlatıldı, kontrollerim yapıldı.
Genel olarak sürecimi detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım, ekstradan sorusu olan olursa onlara cevap verebilirim. Şimdi de saçlarımın ekim öncesi ve ekim sonrası fotoğraflarını paylaşacağım. Fotoğrafların bazıları klinikte çekildi, bazılarını ise kendi galerimden buldum.
Saç ekimi öncesi saçlarım kısayken:
-
Saç Ekimi Öncesi Saçlarım Uzunken Klinikte Çekildiklerim:
-
Saç Ekiminden Hemen Sonra ve Saç Ekiminden 1 Gün Sonra:
Saç Ekiminden 3 Gün Sonra, İlk Yıkama Sonrası Klinikte Çekildiklerim:
-
Güzel planlama,hayırlı olsun
-
HAYIRLI OLSUN çok sık bir saç ekimi değil ama planlama güzel duruyor zaten ilhan hocanın da öyle çok sık sonuçları pek olmuyor umarım siz güzel sonuç alırsınız
-
güzel bir sonuç için oldukça müsait bir durumun varmış 1800 greft açıklık için ideal olmuş aslında ama çizgi bir tık daha öne alınsaydı daha güzel olurdu sanki.
-
güzel bir sonuç için oldukça müsait bir durumun varmış 1800 greft açıklık için ideal olmuş aslında ama çizgi bir tık daha öne alınsaydı daha güzel olurdu sanki.
Teşekkürler hepinize.
Saç çizgisi ile ilgili olarak da, saç çizgim doğal şekliyle korundu, dökülmem çok olmadığından saçımın doğal çizgisinin yeri zaten belliydi. Hoca da doğal çizgiyi korudu. Alnım genel olarak hep biraz genişti :)
-
8. günün akşamından bir fotoğraf. Genel olarak kızarıklıklar bayağı azaldı.
-
10. gün
-
Dün operasyon sonrası 14. Günümdü. 10. Günden itibaren kabuklarımı kendim hafifçe temizlemeye çalıştım fakat zarar veririm korkusuyla hepsini temizleyememişim. Dün klinikte kabuk dökme işlemim tamamlandı ve prp yapıldı.
Bu arada kendim kabuk dökmeye çalışırken çok fazla kabuğa yapışık saç döküldü ve bu beni korkutmuştu. Fakat tamamen normal olduğunu söyledi İlhan Hoca, hatta klinikteki kabuk dökme işleminden sonra bezlerdeki kabuklu saçları gösterdiler bana, içim tamamen rahatladı.
Geçtiğimiz 14 gün açıkçası oldukça kolay geçti. Beni saç ekiminden çok 10 gün boyunca elektronik sigaramı içememek zorladı. Son fotoğrafları ekliyorum.
İşin güzel yanı donör çok hızlı toparlandı ve ekim yerinde daha şimdiden kızarıklık kalmadı neredeyse.
-
Hiç yorum yok mu ?
-
Kabuk sonrası görüntü güzel,hayırlı olsun
-
Kabuk sonrası görüntü güzel,hayırlı olsun
Teşekkürler, iyileşme cidden beklediğimden hızlı oldu, insanlar saç ektirdiğimi ucu ucuna anlayabiliyor. Kızarıklık falan çok az. Bugün 18. gündü.
-
Herhangi bir olumsuzluk görünmüyor, beklemeye devam
-
Süreç benim açımdan güzel ilerliyor. Şok dökülmeler yeni yeni başladı gibi, fakat ekilen saçlarda da ilginç bir şekilde bayağı uzama da var. Şok dökülme sürecinde çok fazla dökülme olmayabilir gibi geliyor.
21. günden sonuçları paylaşıyorum.
-
27. Günden fotoğraflar.
Genel olarak 1 hafta -10 gün önce yani şok dökülmenin öncesinde, saçlar bayağı daha sıktı. En son bu kadar seyreldi. Fakat dünden beri çok fazla dökülme görmüyorum, şok dökülme bitmiş veya yavaşlamış olabilir.
Ekim yapılmamış olan üst ve tepe bölgemde de muhtemelen minoxili 3 ay önce bırakmam kaynaklı bir seyrelme mevcut. 2 ay daha hem saçlarımın minoxilsiz durumunu tam olarak görmek hem de biraz ara vermiş olmak adına minoxil kullanmayacağım. Sonrasında saç ekiminin 3. Ayı dolunca minoxil+dermaroller+haftada 1-2 konazol şeklinde bir saç koruma tedavisi uygulayacağım, minoxilden hiç yan etki görmediğimden ömür boyu kullanmayı düşünüyorum. Fin'e falan asla bulaşmam DHT baskılayıcı basit vitaminler bile yan etki yapıyor bende.
Son durumlar bu şekilde.
-
Donör bölge
-
Merhabalar, 88. günden fotoğraflar:
Bugün 96. gün geçen hafta saçımı 3 numara yaptırdım. Güncel fotoğrafları da müsait bir zamanda çekip paylaşacağım.
-
99. Günden fotoğraflar
-
Hiç yorum yok mu ?
-
101. Gün
-
Merhabalar,
125. günden selamlar. Süreç nasıl gidiyor sizce ? Yorum yaparken lütfen ekim öncesi durum ile karşılaştırın, açıklığım çok olmadığından sadece ön bölgeya toplamda 1800 greft ekilmişti.
-
125. gün devam.
-
Telefonum bayağı kötü, fotoğraflar çok kaliteli değil o yüzden. Bir tane de 50 MP flaşsız çektim.
-
Ofiste tepeden gelen ofis ışığı altında flaşsız çekim, 126. Gün.
Ne diyorsunuz?
Edit: foto kalitesi çok düşüyor telefondan ekledim diye mi bilmiyorum.
-
Arkadaşlar forumdan birine bir yanlış mı yaptık ya, neden kimse bir yorum yapmıyor :)
-
Merhaba gidişat iyi 5-6 iki ayda çıkışlar hızlanır sonucu gönlünce olsun dostum
-
Ofiste flaşsız üstten orta ışık altında, 130. Gün
Bu arada teşekkürler Enes hocam.
-
Biraz yavas ilerliyor gibi ama 8. 9. Ayda tam anlamıyla sonuç alırsın gibi duruyor. Yorum ile alakalı ise ben de yeniyim ama belirli merkezlerin ekim yaptığı konulara ilgi daha fazla var sponsorluk açısından. Yapacak birşey yok
Sanki kendi mevcut saçlarından dökülme olmuş gibi hissettim ben ama tabi 2-3 ay daha beklemek en iyisi stres yapmadan
-
130. Gün devam. Işık altında ve flaşlı.
-
130. Gün devam, ışıklı ortam flaşlı.