Saç Ekimi Sonuçları
Saç Ekimi Sonuçları => Saç ekimi sonuçları => Konuyu başlatan: dcaine - 04 Mart 2021, 15:42:23
-
Merhaba. Saç ektirmeye kısa süre içerisinde karar verdim. İnternette yaptığım araştırmada Koray Erdoğan ve Serkan Aygın'ın ekimlerini beğendim. Fiyat sebebiyle Serkan Aygın'ı tercih ettim. Operasyondan birkaç gün önce genel bilgi almak için randevu aldım ve Şişli'de bulunan klinikte Serkan hoca ile görüştüm. Ön çizgiyi belirledi, bu çizgiyi beğenirsen ön kısımda 3400 greft ile çok sık bir ekim olur, tepe açıklığın 1000 greftlik bir ekim ve ilaç tedavisiyle kapanır, 2. seansa gerek kalmaz dedi. O an karar verip kan verdim. 20.02.2021 tarihinde saç ekimim Koç Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşti. Serkan Aygın ön çizgiyi belirledi. Operasyonun başında Cüneyt Hoca vardı. Saat 08:30'da girdiğim operasyon 15:00 civarı bitti. Toplam 4430 greft alındı. Tepe bölgesine Dhi yöntemi ile ön bölgeye fue yöntemi ile ekim gerçekleştirildi. Cüneyt hoca ön bölge kanallarını açtı. Alım ve greftlerin yerleştirilmesi işlemini ekibi gerçekleştirdi. Fazla acı hissetmedim. Hatta operasyonun büyük bölümünde uyudum. Operasyon sonrası kliniğin verdiği ilaçları kullandım. Operasyon sonrası 10 gün eğimli boyun yastığı kullanarak uyudum. Uyumak biraz zor. Uykuda birkaç kez elim saçıma giderek uyandım. Ama herhangi bir kanama yaşamadan süreci atlattım. 21.02.2021 yani opresayonun ertesi günü pansuman için kliniğe gittim. Donör bölgesindeki bandaj çıkartıldı, pansuman yapıldı. Ödemin yüze inmemesi için bandana takıldı. 23.02.2021 tarihinde yani ekimden 3 gün sonra ilk yıkama yapıldı, bandana çıkartıldı. Tepe bölgesinde kaşıntılar ve yanma hissi başladı. Düzenli olarak kliniğin verdiği ozon yağı (kuruluk hissettikçe), losyon (yıkamadan 45 dakika önce) ve şampuanı kullandım. Saçlarımı her gün tarif edildiği şekilde bir defa yıkadım. Kabuk oluşumu çok hızlı gerçekleşti. Hatta tepe bölgesindeki kabuklar belki de seyrek ekim olduğu için 9. gün akşamı yıkamada döküldü. Ön kısımda da şu an (13.gün) çok az bir kabuk kaldı. 14. gün için kabuk dökümüne randevu almıştım ancak gitmeme gerek kalmayacak. 18. gün itibariyle Propecia(günde 1 defa) ve Xpecia (günde 2 defa) ilaçlarına başlayacağım. Sürecimi saç ektirenlere faydası olması açısından benim fayda gördüğüm bu forumda paylaşmak istedim. Siz de değerli yorumlarınızla beni yönlendirirseniz sevinirim.
-
Ekim fotoğrafları ve greft bilgileri.
-
7. Gün
-
Vertex kapanmaz ama ön taraf istediğiniz gibi olur. Ekiminiz hayırlı olsun.
-
Vertex kapanmaz ama ön taraf istediğiniz gibi olur. Ekiminiz hayırlı olsun.
Teşekkür ederim. Kapanmaz ise ikinci ekim ya da revizyon için yeterli greft kaldığı söylendi. Bunu da zaman gösterecek.
-
Ekim güzel ön orta gayet iyi ama tepe kapanmaz bir ekime daha ihtiyac olacak tepe için
-
hayırlı olsun kardeşim ekim güzel görünüyor yalnız propecia ve xpecia birlikte kullanmanı önermem her ikiside güçlü dht broker zaten ikisi birlikte ağır gelir.
-
14. gün, kabuk dökümü sonrası.
Bugün itibariyle ilaçlara ve saçları masajla yıkamaya başlıyorum.
Ekim ve donör bölge ile ilgili yorum yaparsanız sevinirim.
-
Ekim güzel ön orta gayet iyi ama tepe kapanmaz bir ekime daha ihtiyac olacak tepe için
Teşekkür ederim. Size bu site ve paylaştığınız kıymetli bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim. 10 ay sonra durum netleşir galiba o zaman ikinci ekimi düşünürüm.
-
hayırlı olsun kardeşim ekim güzel görünüyor yalnız propecia ve xpecia birlikte kullanmanı önermem her ikiside güçlü dht broker zaten ikisi birlikte ağır gelir.
Teşekkür ederim. Bu iki ilaçla güzel sonuçlar alınıyor. Bir terslik hissetmem durumunda bırakmak üzere kliniğin önerisiyle başladım.
-
Güzel görünüyor hayırlı olsun😎👍
-
Rica ederim kabuk sonrası görüntünüz gayet güzel bu arada
-
çok güzel bir görüntü!
-
Teşekkür ederim sağolun
-
Rica ederim kabuk sonrası görüntünüz gayet güzel bu arada
Merhaba. Ekimin 17. günü. Gün içinde elimi saçımda ister istemez gezdiriyorum ve elime ekteki gibi küçük küçük dümdüz kıllar geliyor. Klinikle görüştüm istediğiniz gibi dokunabilirsiniz, duş sonrası havluyla da kurulayabilirsiniz dediler. Sert bir müdahalede bulunmuyorum tabii ki parmak uçlarımla masaj yapar gibi elimi gezdiriyorum. Sizden de görüş almak istedim. Bu tür temaslar ve havlu kullanımı zarar verir mi, yıkamalar nasıl olmalı? Dökülmelerin başladığını da düşünerek bu konularda fikir verirseniz sevinirim.
-
havlu kullanımı kabuk dökümü öncesi kabuklara havlunun ipi takılıp kabupu kaldırıp hasar vermesın dıye söylenır artık kabukları döktünüz öyle bır derdınız kalmadı şok dökülmede zaten başlamıştır
-
18.gün
Sizce ön bölge yoğunluğu nasıl? Bu saçlar çıkarsa yoğun ve doğal bir görüntü oluşur mu?
-
19. Gün
Elimi attığımda küçük saç telleri geliyor.
Xpecia (Günde 2 defa) ve Propecia (Günde 1 defa) kullanıyorum. Her gün masaj yaparak yıkıyorum.
Donör bölgede uyuşukluk ve arada bir yanma, batma hissi dışında sorun yok. Ekim alanında kızarıklık her gün biraz daha azalıyor.
-
Sağlıklı sürecin şok dökülme başlamış hepsi dökülür:)
-
Sağlıklı sürecin şok dökülme başlamış hepsi dökülür:)
Sizce ön bölgede yoğun bir ekim olmuş mu?
-
Sizce ön bölgede yoğun bir ekim olmuş mu?
Evet alana göre gayet iyi bir sıklık
-
Güzel temiz bir ekim, seni memnun edecek bir sonuç sonuç çıkacak bence, görüntün çok değişik.
-
Merhaba. 30.gün.
Klinikten olur alarak donör bölgeyi makineyle kısalttım.
Donör bölgede yanma ve batma hissi az da olsa devam ediyor. Ön bölgedeki kızarıklık geçmedi.
Saçlarım yoğun bir şekilde dökülmeye devam ediyor. Bazıları düz bazıları L şeklinde. Klinik normal olduğunu söyledi.
Bugün itibariyle ekim öncesi sertlikte yıkamaya başlayacağım.
Xpecia (günde 2 defa) ve Propecia (günde 1 defa) kullanmaya devam ediyorum. Henüz yan etkisini görmedim.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Şok dökülmen devam ediyor artık daha sert yıkaya bilirsin kalanlardan dökülecek olanlar dökülsün ve şok sürecinden çık diye.
-
Şok dökülme devam ediyor hocam az kalmış bitmesine umarım güzel sonuç olur
-
Şok dökülmen devam ediyor artık daha sert yıkaya bilirsin kalanlardan dökülecek olanlar dökülsün ve şok sürecinden çık diye.
45. gün. Dökülme artık çok az oluyor.
Xpecia (günde 2 defa) ve Propecia (günde 1 defa) kullanmaya devam ediyorum.
Yeni çıkışlar görüyorum.
Süreç hakkında yorum yaparsanız sevinirim.
-
Sonuç ne oldu hocam??